Gazete Vatan Logo

Sahte peygamberin zikir kasetleri

Eşinin öğretim üyeliğinden atılması için dosya YÖK'e gönderildi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu'nun, kendini peygamber ilan ettiği öne sürülen eşi Hatice Kübra Benlioğlu'nun dergah haline getirdiği evinde yaptığı zikirlerin görüntülerinin yer aldığı 27 kaset ve 3 CD, mahkemeye delil olarak sunuldu. Rektör Güner Önce, dün gece Star Televizyonu'nda Kadir Çelik'in `Objektif' programında yayınlanan zikir görüntülerini üzüntüyle izlediğini söyledi. Eşi Hatice Kübra Benlioğlu'yla birlikte `Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet' suçundan tutuksuz yargılanan ve geçen salı günü görevinden alınan Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu hakkında üniversitede açılan idari soruşturmanın da tamamlandığı, evrakların YÖK'e gönderildiği öğrenildi.

Kendini peygamber ilan ettiği öne sürülen Hatice Kübra Benlioğlu ve eşi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu'nun yargılandıkları Ağır Ceza Mahkemesi'ne, polis operasyonunda `dergah' olarak kullanılan evde ele geçirilen çok sayıda keset ve CD'nin delil olarak sunulduğu belirtildi. 27 kaset ile 3 CD'nin olduğu kayıtlarda Hatice Kübra Benlioğlu'nun kendisinin keramet sahibi olduğunu, ömrü uzatma yetkisinin kendisine verildiğini, kendisine şefaat hakkının verildiğini, önünde diz çöken müritlerine kendisinin `peygamber evladı' olduğunu ve gökten indirildiğini, bu nedenle kendisine iman edilmesi gerektiğini söylediği öne sürülüyor. Görüntülerde kadın, erkek ve çocukların birlikte zikir yaptıkları, aynı evde Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu'nun da bulunup zikire katıldığı ifade ediliyor.

Mahkemeye delil olarak sunulan kasetlerden birinde, Hatice Kübra Benlioğlu'nun, kendisine ömür uzatma yetkisi verildiğini söylüyor, geçen yıl Berat Kandili'nde de oruç tutan grup üyelerine, "Peygamber efendimiz bana `Cemaatine müjdele, dergahında bulunan herkes yenilen her şeyden şifa bulacak, bugün oruç tutmak yok, orucu bozmak daha faziletli' diyerek gündüz vaktinde kendisine bağlı olan kişilerin oruçlarını bozmalarını istiyor.

`GÖKYÜZÜNDE NİKAH'
Dün akşam yayınlanan Objektif programında Kütahya'da market işleten Cengiz Çıbık ile eşi Halime Çıbık, `sahte peygamber' Hatice Kübra Benlioğlu hakkında ilginç iddialarda bulundu. Cengiz Çıbık, Hatice Kübra Benlioğlu'nun kendisiyle gökyüzünde nişan ve nikah yaptıklarını söyleyip birbirlerine yüzük aldıklarını, zikir yapılan odada yalnız kaldıklarını, öpüşmekten daha da ileriye gittiklerini öne sürdü.

REKTÖR: ÜZÜRTÜYLE İZLEDİM
Dumlupınar Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Güner Önce, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu hakkında başlattıkları idari soruşturmayı bugün tamamlayıp evrakları YÖK'e gönderdiklerini açıkladı. Yrd. Doç. Dr. Belioğlu'nun yargılandığı Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi'nden kaset, CD ve belge istediklerini ancak mahkeminin `sakınca doğurabilir' gerekçesiyle kendilerine belge göndermediğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Önce şunları söyledi:

"Televizyonda yayınlanan Kütahya'daki zikir törenini üzüntüyle izledim. Yayında üniversetimiz hakkında kötü bir imaj yaratmadığına sevindim. Her kurumda böyle çürük elmalar çıkabilir. Televizyondaki görüntülere buzlama yapmalarına karşın şekil olarak bazı şeyleri görebildik. Görüntülerden soruşturmamızla ilgili kanaat sahibi olduk. Bugün itibarıyla soruşturmayı tamamladık ve evrakları YÖK'e gönderdik. Benlioğlu hakkında kesin kararı YÖK verecek. Biz geçtiğimiz hafta Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu'nu önce derslerden el çektirdik ardın da açığa aldık."

Rektör Prof. Dr. Güner Önce, Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu'nu 1.5 yıl önce de uyardığını, soruşturma kapsamında da ifadesinin alındığını anımsatarak, "Hem 1.5 yıl önce hem de son olarak idari soruşturma kapsamında verdiği ifadede suçlamaları kabul etmemişti ve kendisin iftira atıldığını söylemişti" dedi.

Haberin Devamı