Gazete Vatan Logo

Sahipleri tatilde onlar pet otelde

Dokuz günlük bayram tatilinde özellikle sahil bölgelerindeki otel ve turistik tesislerin tamamı yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Sahipleri tatilde onlar pet otelde

Köpek ve kedi sahipleri, yanlarında götüremedikleri evcil hayvanlarını, büyük kentlerde bulunan ve her geçen gün sayısı artan pet otellere bırakıyor. Pet otellere talep, bu alandaki yatırımları da artırdı. Antalya’daki Petgiller Pet Otel işletmecisi Şeyda Başaytaç, “Haftanın iki günü veteriner hekimimiz tarafından kontrollerini yaptırıyoruz. Sağlık sorunu olanlara burada müdahale edilebiliyor. Pet otelimizde sadece konaklamıyorlar, oyun alanlarımızda rehabilite oluyor, sosyalleşiyorlar” dedi.

İngiltere kedi-köpek satışını yasaklıyor

İngiltere hükümeti altı aydan küçük kedi ve köpek yavrularının dükkanlarda ve ruhsatlı hayvan satıcıları tarafından satılmasını yasaklamaya hazırlanıyor. Hayvan hakları kampanyaları tarafından savunulup hükümetten destek bulan öneriler yasalaştığında 6 aylıktan küçük kedi ve köpek yavruları ancak hayvan barınakları ya da doğrudan yetiştiricilerden alınabilecek. Henüz danışma aşamasındaki düzenleme yavru kedi ve köpekleri korumaya yönelik. Satış yasağı önerisini destekleyen Muhafazakar Parti hükümetinin Çevre Bakanı Michael Gove, “Hayvanların yaşam koşullarını tamamen gözardı eden insanlar bu sefil ticaretten artık kâr edemeyecekler” dedi.

Haberin Devamı