Gazete Vatan Logo

Sahil Güvenlik Botu, Bodrum açıklarında 13 göçmeni kurtardı

Sahil Güvenlik Botu tarafından dün gece saat 02.10‘da, Muğla ili Bodrum ilçesi Bitez güneyinde batmak üzere olan ve üzerinde bir grup düzensiz göçmen bulunan fiber tekne tespit edildi. Tekne üzerinde bulunan 11 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Botu, Bodrum açıklarında 13 göçmeni kurtardı

Sahil Güvenlik Botu, Bodrum açıklarında 13 düzensiz göçmeni kurtardı.Yapılan açıklamaya göre Sahil Güvenlik Botu tarafından dün gece saat 02.10‘da, Muğla ili Bodrum ilçesi Bitez güneyinde batmak üzere olan ve üzerinde bir grup düzensiz göçmen bulunan fiber tekne tespit edildi.

Deniz yüzeyinde yapılan inceleme neticesinde 1 yetişkin ve 1 çocuk olmak üzere iki erkek göçmen bilinci kapalı olduğu belirlendi. İki kişi Sahil Güvenlik Bot personeli tarafından denizden alınarak gerçekleştirilen tıbbi müdahale neticesinde hayata döndürüldül.Tıbbi müdahale ile hayata döndürülen iki göçmen ile rahatsızlanan hamile bir göçmen olmak üzere toplam 3 göçmen sağ ve bilinci açık şekilde Bodrum Devlet hastanesine sevk edildi. Olayda, 12 Filistin ve 1 Suriye uyruklu toplam 13 göçmen sağ kurtarıldığı belirtildi.