Gazete Vatan Logo

Sağlıklı yemekler bu mutfakta

Hem sağlıklı beslenip hem zayıflamak istiyorsanız yazı dizimizin müptelası olacaksınız. Dr. Yasemin Bradley, birbirinden leziz ve bir o kadar da ekonomik tariflerle incelmenin sırlarını veriyor

Beslenme ve diyet uzmanı Dr. Yasemin Bradley'in, psikoterapist eşi Anthony Bradley'le birlikte yazdığı ilk kitabı 'Gelecek Yiyeceklerde' büyük ilgi görmüş ve best seller olmuştu. Bu kitabın ardından en çok "Siz ne yiyorsunuz?" sorusuyla karşılaştığını söyleyen Yasemin Bradley, ikinci kitabı Bradley Mutfağı'nda kendi özel tariflerini yazdı. Dr. Bradley, kitabının önsözünde "Okuyucuya şunu yapın, bunu yiyin diye yönlendirmelerde bulunan zayıflama ve sağlıklı yaşam biçimi üzerine yazılmış binlerce kitap olmasına rağmen aslında daha sağlıklı bir yaşam sürmek için büyük bir sır yok! Çoğumuz kararında olmak, vitamin ve mineral bakımından zengin yiyeceklerle vücudumuzu dengelemek ve düzenli egzersizle canımızın çektiğini yiyebiliriz" diyor.

Tuz ve şeker yok!
Dr. Bradley, kitabında nelerin olacağı konusunda da şunları söylüyor: "Her yemek tarifinin sonuna tarifin size en çok sağlayacağı yararları gösteren semboller yerleştirdik. Semboller, ihtiyaçlarınıza göre tarif seçme kolaylığını sağlayacak. Zayıflamak isteyenlerin de çekinmesine gerek yok. Tariflerin çoğu düşük kalorilidir. Bu kitap bizim genelde pişirdiğimiz, yediğimiz yemeklerin tariflerini içeriyor. Evimize balık dışında et girmiyor. Bu yüzden sadece balıkla yapılan yemekler var. Tariflerde tuz ve şeker bulmanız da zor!"

Yeni dizimizde önümüzdeki hafta piyasaya çıkacak olan kitaptan sizin için seçtiğimiz tarifler ve Dr. Bradley'in tavsiyelerini bulacaksınız...

Çilekli Puding (8 kişilik)
Malzemeler
* 1 kg. çilekli süt
* 7 yemek kaşığı irmik
* 4-5 kaşık esmer tozşeker, fruktoz ve tatlandırıcı
* 1 yemek kaşığı buğday nişastası
* Hindistan cevizi

Yapılışı
Malzemenin tümünü karıştırın ve muhallebi gibi orta ateşte karıştırarak pişirin. Çukurca bir kabı suyla nemlendirin ve pudinginizi boşaltın. Buzdolabında bekletin. İyice soğuyup katılaştıktan sonra düz bir servis tabağını üzerine kapatarak ters çevirin. Üzerini hindistan ceviziyle süsleyin.

Tony Beğendi (4 kişilik)
Malzemeler
* 3 kabak
* 2 patates
* 1 demet dereotu (kıyılmış)
* 5-6 yemek kaşığı katı yoğurt
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 su bardağı ceviz (ufalanmış)
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Kabak ve patatesleri soyup rendeleyin. Sonra iyice suyunu sıkın. Bu karışımı tavada zeytinyağında yaklaşık 5 dakika çevirerek pişirin. Soğuduktan sonra dereotu, ceviz, sarmısak ve yoğurtla karıştırıp üzerini dereotuyla süsleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Haberin Devamı