Gazete Vatan Logo
Magazin Sağlıklı ve fit kalma yöntemleri!

Sağlıklı ve fit kalma yöntemleri!

Tülin Şahin, yıllardır fit vücudu, güzelliği, sempatik tavırları, çalışkanlığı ve disipliniyle Türkiye’nin dünya çapında tanınan bir modeli. Şimdilerde yeni kitabı ‘Her Daim Fit’ ile gündemde olan Şahin, güzel ve sağlıklı bir vücuda kavuşmanın sırlarını verdi...

Sağlıklı ve fit kalma yöntemleri!

Profesyonel olarak 1998 yılında başladığı modellik kariyerine 17 yıldır ara vermeden devam eden ve düzgün vücut hatlarıyla dikkat çeken Tülin Şahin, her fırsatta kadınlara düzenli beslenmenin ve spor yapmanın önemini vurguluyor. “Fit olmak ve spor yapmak anlık bir seçim değil, yaşam tarzıdır” diyen Şahin, “Suçu artık metobolizmanıza atmayı bırakmanın zamanı geldi. Beslenme düzeninizi değiştirip biraz da hareket etmeye başladığınızda, vücudunuzdaki değişime siz bile inanamayacaksınız” diye ekliyor.

‘Beyin gücü deyip geçmeyin’

“Uzmanlar ‘Beynimize ne komut veriyorsak vücudumuza da o komut gidiyor’ diyor. Siz sürekli ‘Ah şöyle kiloluyum, belim kalın, göbeğim var ve bacaklarım şişman’ diye söylendikçe, beyin de aynen bu şekilde komut veriyormuş. ‘Tam tersini söylemeyi deneyin ve kendinizi fit hayal edin. Bakın neler olacak!’ diyorlar. Sanırım işe yarıyor, ben 48 kilodan 80 kiloya çıktığımda kilolarla savaşırken, ‘Tamam, dünyanın sonu değil, bu kilolar yavaş yavaş gider’ diyordum. 44 bedenken indirimde sadece 36 bedeni kalmış, çok beğendiğim bir elbiseyi almıştım. Mağazadakiler ‘Kendiniz için mi?’ diye sordular. ‘Evet, çok beğendim’ dedim. Her gün ona baka baka ‘36 bedene ineceğim’ dedim.

Haberin Devamı

‘Kahvaltısız güne başlamak kilo aldırır’

“Kahvaltı yapmayan mutlaka kilo alır. Kahvaltı yapmadan güne başlayıp ‘Böylece daha az yerim, kahvaltıyı atlayarak bir öğün kazanırım’ diye düşünenler var. Oysa yanlış ve en masum öğünle oynuyorlar. Yedi-sekiz saatlik yatay pozisyondan uyanıp ayağa kalkan bedenimizin tüm gün sağlıklı hareket edebilmesi için mutlaka yakıt alması gerekir. İşte o sağlıklı yakıt kahvaltıdır!”

‘Açık havada spor yapmak iki katı kalori yaktırır’

“Açık havada olmanın bizlere daha fazla kalori yaktırdığını biliyor muydunuz? Açık havada yaptığımızda vücut hava şartlarına göre daha fazla efor sarf edeceği için bu daha fazla kalori yakacağımız anlamına geliyor.”

‘Her lokmayı 22 kere çiğneyin’

“Her lokmayı 22 kez çiğneyerek yediğinizde, yemeği iyice sindirip mideyi yormadan yemiş olursunuz. Ayrıca ikinci tabağa da yönelmezsiniz. Unutmayın; beyne doyma sinyali, yemeği yedikten 20 dakika sonra gidiyormuş.”

Haberin Devamı

‘Su değil, buz için’

“Bu öneriyi anneniz beğenmeyebilir; onlar değil mi hep ‘Buzlu su içme, hasta olursun’ diyen... Ama uzmanlar bunun faydalı olduğunu söylüyor. Bir bardağa sadece buz koyup pipetle, çok eritmeden yavaş yavaş için.”

‘Saunayla zayıflanmaz’

“Evet, maalesef zayıflamak bu kadar kolay değil. Öyle olsaydı biz modeller mayo ve bikini çekimleri öncesi sürekli saunada otururduk! Sauna aldatıcıdır, kendinizi kandırmaktır. Saunada atılan ter değil, sadece sudur.”