Gazete Vatan Logo

Sağlık için yürüdüler!

Müezzinoğlu hem yürüdü hem de gölde yarışı başlattı

Sağlık için yürüdüler!

Küçükçekmece Belediyesi Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında Göl Kenarı’nda bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Bu çerçevede Küçükçekmece Gölü, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla geleneksel ‘Yüreğinize Sağlık’ yürüyüşü ve ardından Dragon Boat Yarışları’na sahne oldu. Müezzinoğlu ve organizasyonun ev sahibi Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Dünya Kalp Günü’nde hem yürüdüler hem de Küçükçekmece Gölü’nde Zodyak boata binerek Dragon Boat yarışmasının startını verdi… Spor alışkanlığını özendirerek verimliliği artırmak ve kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ‘Yüreğinize Sağlık Yürüyüşü’ne Bakan Müezzinoğlu’nun yanısıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Milletvekili Dr. Ahmet Haldun Ertürk, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak ve yüzlerce Küçükçekmeceli katıldı.


Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, programda yaptığı konuşmasında sağlıklı bir toplumun temelinde sağlıklı bireylerin yattığına dikkat çekerek, ‘Önce sağlıklı olma koşullarını iyi bir noktaya taşımalıyız. Vatandaşlarımız, yöneticilerden hastaneden ziyade daha çok yeşil alan, park, bisiklet yolları, yürüyüş alanları talep etmeliler’ diye konuştu.

MÜEZZİNOĞLU: ‘SAĞLIK YATIRIMLARIMIZ GIPTAYLA İZLENİYOR’

Türkiye’nin sağlık alanında son 10 yılda yakaladığı başarıların tüm Dünya’da gıptayla izlendiğine dikkat çeken Müezzinoğlu, ‘Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Toplantısını İzmir’de gerçekleştirdik. 51 ülke katıldı. Kürsüye çıkan her ülkenin temsilcisi ‘Türkiye son 10 yılda bu başarıyı sağlıkta nasıl elde etti, başarının sırrı nedir ?’ diye sordu. Bu Türkiye için onur vericiydi. Biz Ak Parti iktidarı olarak 75 milyonun kardeşliğini istiyoruz’ diyerek birlik beraberlik mesajı verdi. Müezzinoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a da yatırımlarından ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


YENİAY: 2004 YILI ÖNCESİ NE SAĞLIK OCAĞI NE HASTANE VARDI!..

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, ilçenin hastaneler ilçesi haline geldiğini ifade ederek, ‘2004 yılında göreve geldiğimde 80 bin kişiye bir Sağlık Ocağı düşmekteydi. Sağlık alanında her geçen gün ilerliyoruz. Şimdi bölgenin en iyi kalp hastanelerinden birisi bizim ilçemizde. Çok yakında kapsamlı bir diş, çene ve ağız sağlığı hastanesi de kazandıracağız. Spor alt yapımızı da güçlendirdik. Lisanslı sporcu sayımızı 50 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.’ diyerek, katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Yürüyüşün ardından Küçükçekmece Gölü’nde ‘Bin Kürek, Tek Yürek’ sloganıyla Dragon Boat yarışları düzenlendi. Bakan Müezzinoğlu ve Başkan Yeniay’ın birlikte start verdiği yarışlar gün boyunca devam ederken, gerçekleştirilen paramotor, wakeboard, su kayağı ve jet ski gösterileri de renkli görüntülere sahne oldu. Yarışlarda hastaneler, spor kulüpleri, dernekler, kamu kuruluşlarından toplam 55 takım kıyasıya mücadele etti.

Haberin Devamı