Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuru sonuçları 2020: İŞKUR kura çekimi 2020 detaylar ve 14 bin işçi kura sonuçları (işçi sonuç)

Sağlık Bakanlığı kura sonuçları 2020 belli oldu. Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda temizlik görevlisi, klinik destek personeli ve güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyenler başvurularını 26-30 Mart arası yaptı. Adaylar heyecanla beklerken, Sağlık Bakanlığı kuralar 8 Nisan’da çekildi sonuçlar da saat 20.20’de erişime açıldı. Sağlık Bakanlığı 14 bin sürekli işçi alımı çekilişinin ardından isim sorgulama sistemi de aktif oldu. Sağlık Bakanlığı İŞKUR sürekli işçi alımı sonuçları https://iscisonuc.saglik.gov.tr/ sitesinden sorgulanabilecek. İşte Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuru sonuçları 2020 ile İŞKUR kura çekimi 2020 detayları...

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuru sonuçları 2020: İŞKUR kura çekimi 2020 detaylar ve 14 bin işçi kura sonuçları (işçi sonuç)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sağlık Bakanlığı bünyesine 32 bin işçi alımı yapılacağını "Temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak, diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 14 bin sürekli işçi istihdamı yapılacaktır. Başvurular, 26 Mart-30 Mart 2020 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu'nun internet sitesi üzerinden yapılacak. Bu atamaların, salgınla daha etkili mücadele etmemize ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Hayırlı olsun." Sözleriyle duyurdu. 7 Nisan’da Sağlık Bakanlığı atama sonuçlarının açıklanmasından sonra gözler, Sağlık Bakanlığı İŞKUR 14 bin işçi alımına çevrildi. Adayların beklediği nihayet dün başladı. Salık Bakanlığı işçi alımı ilanına 737 bin 489 kişinin başvurdu. 14 bin kişinin alınacağı Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları, noter huzurunda çekildi ve ardından Sağlık Bakanlığı kura sonuçları sorgulama ekranı üzerinden erişime açıldı. Peki, Sağlık Bakanlığı İŞKUR kura sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır? Sağlık Bakanlığı sonuçları nasıl kontrol edilir ? İşte, Sağlık Bakanlığı İŞKUR 2020 kura sonuçları sorgulama detayları ve İşte Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuru sonuçları

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI 2020

14 bin sürekli işçi alımı yapan Sağlık Bakanlığı kura çekilişinin ilk etabı sona erdi. 14 bin kişinin istihdam edileceği Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı için kura sonuçları, dün saat 20.00 itibariyle online olarak sorgulanabildi. Temizlik personeli, güvenlik görevlisi, klinik destek personeli ve aşçı branşlarında görev yapacak adaylar kuralarda yerleşip yerleşmediği sistemden kimlik bilgileri ile kolayca sorgulamayabilecek.

İŞKUR sürekli işçi kura sonuçları, dün 26 il ve bakanlık merkez teşkilatı için gerçekleşti. Bugün de devam edecek kura sonuçları saat 20.00’de belli olacak.

İŞKUR KURA SONUÇLARI SORGULAMA

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı;

T.C. Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerine 4857 sayılı İş Kanunu ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 14.000 sürekli işçi alımı gerçekleştirilecektir.

İŞKUR üzerinden il ve meslek bazında talepler toplanmış olup, 737.489 kişi başvuruda bulunmuştur. Yapılacak olan kuralar, 08-09 Nisan 2020 tarihlerinde Türkiye Noterler Birliği çekiliş programı ile noter huzurunda 14.000 işçi asil, 14.000 işçi ise yedek olmak üzere gerçekleştirilecektir.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında kura salonuna katılımcı alınmayacaktır. Kura sonuçları aynı gün saat 20.00’ den sonra https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Haberin Devamı

08 Nisan 2020 (Çarşamba):

Bakanlık Merkez Teşkilatı, Adana, Adıyaman, Ankara, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elâzığ, Erzurum, Hakkâri, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Muş, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Zonguldak illeri için, 09 Nisan 2020 (Perşembe):

Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Malatya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Yalova ve Yozgat illeri için kura işlemi gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı

İŞÇİ YERLEŞTİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir.

Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

Yerleştirme işlemi yapılan ve ataması yapılanlardan, 30 gün içerisinde göreve başlamayanlar (doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç) ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanların ya da göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen “işe göndermede öncelikli olanlar” ibaresindeki hüküm mezkûr yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

Haberin Devamı

İŞKUR SAĞLIK BAKANLIĞI TEMİZLİK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

18 yaşını tamamlamış olmak.

İlan tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (26 Mart 1985 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir)

Temizlik görevlisi mesleği için en az ilköğretim mezunu olmak.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Kura sonucu yerleşen ve atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.