Yeditepe’de başarılı öğrencilerin bursu yeri ve yurdu hazır

Haberin Devamı

Yeditepe Üniversitesi, üniversite sınavlarında başarılı olan öğrencileri yurt dışında yüksek lisans eğitimi, ücretsiz konaklama ve başarı oranlarına göre farklı miktarlarda burslarla ödüllendiriyor.

Burslu kontenjanla Yeditepe Üniversitesi’ne yerleştirilen öğrencilerin bursları öğrenim süresi sonuna kadar disiplin cezası almadıkları takdirde hiçbir şekilde kesilmiyor. Yerleştirildiği programın puan türünde hazırlık sınıfı ve normal öğretim boyunca 8 ay süreyle ilk 100’e giren öğrencilere ayda 1000 TL, ilk 500’e girenlere ayda 750 TL, ilk 1000’e girenlere ayda 500 TL, ilk 2000’e girenlere ayda 250 TL, ilk 5000’e girenlere ayda 100 TL burs veriliyor. Bu desteklerin yanı sıra yerleştirildiği puan türünden ilk 5000’e, Eczacılık Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Tıp Fakültesi’ne ilk 10.000, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin herhangi bir programına ilk 15.000 içine girip yerleşen öğrencilere ücretsiz yurtta kalma, yurt hakkını kullanmak istemeyen öğrencilere ücretsiz ulaşım olanağı sağlanıyor. Ayrıca bu öğrenciler üniversitenin sosyal tesislerindeki spor olanaklarından ücretsiz yararlanabiliyor.

Uluslararası değişim programları

İlk 10.000’e girenlere cazip olanaklar sunuluyor. Bunlara ilave olarak ilgili puan türünde ilk 10.000’e girip yerleşen öğrencilere üniversitenin protokol imzaladığı Amerika, Kanada, Avrupa ve Uzak Doğu üniversitelerindeki öğrenci uluslararası değişim programlarına öncelikli olarak bir yarıyıl katılım imkânı tanınıyor. Ayrıca öğrenciler yerleştiği programın birinci, ikinci veya üçüncüsü olarak mezun olursa üniversitenin lisansüstü programlarında burslu okuma imkânı elde ediyor. Hukuk Fakültesi’nin başarı burslu kontenjanına yerleştirilen ilk 3 öğrenciye, bu olanakların yanı sıra kabul koşullarını sağlamaları halinde Brüksel’de yüksek lisans (LL.M) yapma fırsatı sağlanıyor.

Deneyimleyerek öğrenme imkânı

Yeditepe sunduğu eğitimin temelini bilime, teknolojiye ve inovasyona dayandırıyor. Öğrenciler kendi alanları ile ilgili konuları laboratuvarlarda deneyimleyerek öğreniyorlar. Bu amaçla üniversitede günümüz teknolojisinin çok iyi kullanıldığı 155 laboratuvar, 16 atölye bulunuyor.

Kampüste iki öğrenci oteli var

Akademik kalitenin yanı sıra Yeditepe Üniversitesi’ni diğer üniversitelerden ayıran en önemli özelliklerin başında sunduğu kampüs olanakları geliyor. Üniversitenin ana eğitim merkezi İstanbul’un Anadolu yakasında Kayışdağı’nın eteklerinde yer alan 26 Ağustos Yerleşkesi’nde eğitim binaları ve sosyal tesislerin yanı sıra 4400 öğrenci kapasiteli iki ayrı öğrenci oteli bulunuyor. Öğrenciler dünyadaki birçok kaynağa elektronik ve geleneksel yollarla ulaşabilecekleri Bilgi Merkezi sayesinde her türlü bilgi ve araştırmaya istedikleri zaman ulaşabiliyor.

20 farklı dil öğrenme olanağı

Yeditepe’de eğitim dilinin İngilizce olmasının yanısıra kendini geliştirmek isteyen öğrencilere Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Latince, İbranice, Rusça, Japonca, Çince, Lehçe, Arapça ve İsveççe gibi 20 farklı dilde çok geniş bir yabancı dil eğitim seçeneği sunuluyor.

Mezunlara kariyer desteği veriliyor

YEDİTEPE Üniversitesi öğrencilerine sunduğu eğitimin yanısıra onlara kariyerlerini geliştirmeleri konusunda da destek oluyor. Öğrencilerinin bireysel, akademik ve kişisel gelişimlerini düzenli olarak destekliyor, kariyer günleri ve stajlarla öğrencilerin iş dünyasıyla iletişim kurmalarına yardımcı oluyor. Yeditepe Üniversitesi, öğrencilerinin ve mezunlarının değişik sektör ve kurumlarla bir araya gelmelerini sağlamak amacıyla sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik alanda pek çok etkinlik düzenliyor. Bu etkinliklerin başında Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen, yoğun öğrenci katkısı ve desteğiyle gerçekleştirilen “Kariyer Günleri” geliyor.

Değişik bakış açısı kazanıyorlar

Her yıl düzenlenen “Kariyer Günleri” ile başarılı televizyon yapımcıları, usta gazeteciler, sanatçılar, iş adamları ve yöneticiler bir araya gelerek öğrencilere kariyer öykülerini anlatıyor. “Kariyer Günleri”nde kurumlar, bünyelerindeki kariyer ve staj fırsatlarını, çalışan olarak yer alabilmenin koşullarını öğrencilere aktardıkları gibi, öğrenciler de sunum ve workshoplara katılarak değişik bakış açıları kazanıyor.

Turizm Oscarı YEDİTEPE’nin

SKAL International İstanbul (Turizm Profesyonelleri Derneği) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Skalite Turizm Oscarları Ödülleri’nin 14’üncüsünde ‘Turizm Eğitimi’ kategorisinde Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü layık görüldü. Dünyada 80 ülkede faaliyet gösteren Skal International İstanbul’un 14 yıldır ‘Turizmde Kalite’ öğesini öne çıkarmak amacıyla başlattığı Turizm Oscarları Ödülleri’nde bu yıl adaylar turizm profesyonellerinin oylarıyla seçildi Yeditepe Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, kuruluşundan bu yana Türk ve yabancı öğretim kadrosuyla turizm sektörüne yüksek kalitede öğrenci yetiştirmesi nedeniyle bu ödülün sahibi oldu.

Türkiye’ye gelen Erasmus öğrencileri Yeditepe’yi tercih ediyor

TÜRKİYE’YE Erasmus Programı ile gelen öğrencilerin önemli bir bölümü Yeditepe Üniversitesi’ni tercih ediyor. Bunun en önemli nedeni üniversite içinde 20 ayrı dil öğretilmesi ve bu dillerin etkin olarak konuşulması. Yeditepe Üniversitesi’nin öğrenim dili İngilizce. Bazı fakültelerde Almanca, İtalyanca, Fransızca dillerinde de eğitim veriliyor. Ayrıca öğrencilere Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Latince, İbranice, Rusça, Japonca, Çince, Lehçe, Arapça ve İsveççe gibi çok geniş bir yabancı dil seçeneği sunuluyor. Yeditepe, yurt dışı bağlantılar ve ikili anlaşmalar konusunda da son derece seçici davranıyor. Lisansüstünde öğrencilere Rochester Institute of Technology (RIT) ile yapılan işbirliği sonucunda ‘Üretimde Yönetim Liderliği’ programında çift diploma olanağı sunuluyor. Bu programdan mezun olan öğrencilerin bir kısmı ABD’de doktora çalışmalarına devam ediyor. Bir kısmı yurda dönerek girişimci oldu ve TÜBİTAK burslarından yararlanıyor. Bir kısmı da özel sektör organizasyonlarında orta-üst yönetici konumunda çalışıyor. Indiana Purdue Üniversitesi (IUPUI) ile yapılan ‘Lojistik Sistemleri Yönetimi’ çift diploma programı ise 2 yıldır mezun veriyor. Hukukta Loyola, Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında, University of Central Lanchashire, Mühendislikte T.U. Eindhoven, Texas Tech, Illinois Institute of Technology (IIT) gibi dünyanın en önde gelen üniversitelerinde yüksek lisansta çift diploma, öğrenci ve akademisyen değişimi olanağı sunuluyor. Şu anda Yeditepe Üniversitesi’nde 278 çift ana dal, 220 yan dal öğrencisi bulunuyor. Üniversitenin Avrupa, Amerika, Kanada, Rusya ve Çin üniversiteleriyle şu anda 520 işbirliği anlaşması bulunuyor. Bu sayı her geçen gün artıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR