Geçen yıllara göre kolaydı

TEOG birinci dönem birinci gün sınavlarında Türkçe soruları beklenenden kolay geldi, ancak matematik sorularında öğrencilerin çelişkide kaldığı bazı sorular vardı; öğrenciler din sorularını oldukça kolay bulduklarını belirtti.

- Türkçe: Türkçe sınavında tüm soruların kazanımlara uygun olarak hazırlandığı görülüyor. Türkçe sorularının dil ve anlam bilgisi ağırlıklı olduğunu söyleyebiliriz. Sorular kolay, ancak metinler uzundu. Belki bu yüzden adaylar bir miktar zorlanmış, zaman sıkıntısı yaşamış olabilir. Anlam soruları, okuduğunu doğru yorumlayabilen öğrencilerin rahatlıkla çözebileceği nitelikteydi. Dil bilgisi soruları birkaç kazanımı bir arada birleştirmeyi gerektiriyor, ancak bu sorular da ve gerekli bilgiye sahip öğrencilerin rahatlıkla çözebileceği nitelikte sorulardı. Genel olarak kazanımlara uygun ve hiçbir hata içermeyen bir sınavla karşılaştık.

- Matematik: Geçtiğimiz yıllardaki sorulardan kolaydı. Ayırt edici sorular vardı, ancak düzenli çalışan ve kazanımları özümseyen adayların rahatlıkla yapabileceği türden bir sınavdı. Soru dağılımlarında geometri kazanımları ağırlıktaydı. Soruların kazanımlara uygun olduğu ve herhangi bir hata içermediği görülüyor. Matematik soruları, görsel yorumlaması güçlü öğrencilerin başarılı olabileceği bir sınavdı. Matematik testi, her sınavda olduğu gibi, bu sınavda da belirleyici olacak.

Haberin Devamı

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Sorular müfredata uygun hazırlanmış, çelişkili soru yoktu. Bilgi eksiği olmayan ve yorum katmadan soruları çözen öğrencilerin başarılı olacağı türden bir sınavdı...

DİĞER YENİ YAZILAR