Gazete Vatan Logo

Sadece Anıtkabir’de birlik vardı!

Liderler Anıtkabir’de bir araya geldi

Devletin zirvesi ve muhalefet liderleri Anıtkabir’de bir araya geldi. Gül: “Katettiğimiz mesafe, Türkiye’nin yarınları öncü bir ülke olarak kucaklayacağının işaretidir”

ANKARA - Cumhuriyetin 89. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla uygulanan resmi tören programı, aksaksız ve olaysız tamamlandı. Resmi tören programı uyarınca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı sabah 8.45’de Anıtkabir’de bir araya geldi. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, bakanlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları, yüksek yargı mensupları, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ile diğer askeri ve mülki erkan da katıldı. Gül başkanlığındaki heyet Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesinin bulunduğu bölüme geçti. Gül’ün, Ulu Önderin mozolesine, üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan kırmızı beyaz karanfillerden oluşan Türk bayrağı motifli çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Gül ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Bu sırada Gül, kendisine sevgi gösterisinde bulunan öğrencilere el sallayarak karşılık verdi.

Gül, Anıtkabir Özel Defteri’ne “Her alanda kapsamlı dönüşümler gerçekleştiren, demokrasisini olgunlaştıran, insan hak ve özgürlükleri konusunda büyük mesafeler alan, ekonomisini güçlendiren, yapısal reformları sürdüren bir ülke olmanın gururuyla huzurunuzdayız. Geçen 89 yılda kat ettiğimiz mesafe, Türkiye’nin, yarınları öncü bir ülke ve cazibe merkezi olarak kucaklayacağının da işaretidir” diye yazdı.

Haberin Devamı