Gazete Vatan Logo

Saçlarınızı yana ayırın makyajınızı doğal yapın

İlkbahar yaz sezonunda saçlar doğal ve yapılmamış gibi görünürken, makyaj trendlerinde metalik göz ve dudak makyajı gibi cüretkar dokunuşlarla ya da tam aksine ultra ham güzellik ön plana çıkıyor.

Saçlarınızı yana ayırın  makyajınızı doğal yapın

Saçlarda bu sezon futuristik, doğal, modern tarzlar herkes tarafından kabul edilen saç stillerinin başında geliyor. Hayatımıza yeni giren trendlerin yanında, geçmiş yılların klasik saç modellerinin moda olduğu bir yıl geçireceğiz. P&G elçilerinin belirlediği Fütürist, Ayrılan Yollar, Yana Yatık, Saç Aksesuarları gibi ana trend özgünlüğü en canlı, en özgüvenli haliyle ortaya çıkarıyor. Wella Professionals Global Tasarım Direktörü Eugene Souleiman “Kısacık kesilmiş saçlar geri döndü” diyor ve katlar, dalgalı kaküller ve Afrika stilleriyle karşımıza çıkıyor. Islak görünümlü tutamlar kuru görünümlü uçlarla bitiyor. Fütürist saçlara örgüler, rastalar, Afrika örgüleri cüretkar bir hava veriyor. Toplu veya açık olması fark etmeksizin saça el değmemiş, şekillendirilmemiş gibi tek tip bir görünüm veren ortadan ayrılan saçlar ise yaz sezonunun kilit stillerinden. Yeni sezonda büyük yer kaplayan saç aksesuarlarından olan süslü tokalar, vintage taçlar, antika başlıklar, bilim kurgu esintili bantlar, çiçek dalları, tropik çiçekler ve 1950’li yılların bandanaları gibi yeni aksesuar trendi, gençliğin iyimserliğini, muzipliğini yansıtırken kişinin de kalabalıkta fark edilmesini ve kendine özgü bir tarza sahip görünmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Kişisel stilin yeni yolu

Doğallığın yeni bit türü olan ultra ham güzellik yokmuş gibi görünen ama kesinlikle var olan bir makyaj türü. Bu tür bir makyaj kişisel stili ifade etmenin yeni bir yolu. Ultra ham güzellik temelde gerçek ve modern bir görünüm elde etmek için olabildiğince az ürün kullanmaktan ibaret. Burada olabilecek en az miktarda makyaj, uğraşılmamış gibi görünen hilelerle kusurları kapatmak ve hatları vurgulamak için kullanılır.

Belirsiz kontürler ile kusursuzlaşın

Max Factor Global Tasarım Direktörü Pat McGrath, “Podyumları hakimiyet altına alan metalik ve yaldızlı dokunuşlar bana bakın diyen bireyselliğin sınırlarını zorluyor” diyor. Grafik şekiller ve detaylar da aynı etkiyi yaratıyor. Belirsiz kontürler ve gölgeler yaratan ton yönetimi ile de yüzler kusursuz bir görünüme kavuşuyor. Metalik gözler ve altın rengi dudakların yer aldığı görünümler de fütüristik bilim kurguya kadar her şeye gönderme yapıyor. Yeni sezonda ki kontürler de yüzü şekillendirerek yeni, daha belirgin hatlar kazandırıyor. Bu trendin tek yaptığı cildin doğal halinin tonlarını eşitlemek olsa da cildin ışıldamasını sağlayarak doğallığı bir üst seviyeye çıkarıyor. Gözler ve elmacık kemiklerine organik bir ışıltı ekliyor.

Haberin Devamı