Gazete Vatan Logo

Saçlar için bakım zamanı

Kış mevsimi yaklaştıkça ani sıcaklık değişimleri sonucu yağmur ve rüzgardan sebep saçlarda matlaşma ve dökülme görülebilir. Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için sonbahar başlangıcında bakım yapmanız şart

Saçlar için bakım zamanı

Değişen mevsimlerle vücudumuzu korumak için giysilerimizi, cildimizi korumak için cilt bakım ürünlerimizi değiştiririz. İşte tıpkı bu örneklerde olduğu gibi saçlarımızın da ilgiye ve korunmaya ihtiyaçları var. Her saç, farklı mevsimlerde farklı bir bakıma ihtiyaç duyar... Çünkü farklı problemler farklı çözümler gerektirir... Öncelikle saçlarınızın durumu gerçekten çok kötüyse bir saç uzmanına görünmeniz gerek. Büyük bir ihtimalle saç boylarınızı mümkün olduğu kadar kısaltmanız gerekecek. İkinci aşamada ise yoğun nemlendiricili bakım maskeleri saçlarınızın imdadına yetişecek. Düzenli olarak saç dökülmesine karşı güvenilir bir ürünün kullanılması da kaçınılmaz. Böylelikle hem saçlarınızı yazın bıraktığı kötü izlerden kurtaracak, hem de kışa güçlendirmiş olacaksınız.

Bakım kremini sürüp iki dakika bekletin

Sonbaharda başlayan saç sorunları, kışın gelmesi ile birlikte giderek artar. Örneğin; yağlı saçlardaki yağ oranı yükselir, kuru saçlar ise daha da kurur. Peki, saçlarınızı bütün bu olumsuz etkenlerden korumak için neler yapabilirsiniz? İşte size bazı ipuçları...

Haberin Devamı

- Saçlarınızı daima az şampuan kullanarak yıkayın, çok fazla şampuan kullanıldığında saçlarınız daha temiz veya bakımlı olmuyor. Buna karşın fazla miktarda kullanılan şampuan iyi durulanamadığı takdirde kepek sorunuyla karşı karşıya kalıyorsunuz.

- Mutlaka bakım kremi uygulayın. Etkisini göstermesi için 2 dakika bekleyin.

- Nemini kaybetmiş her boyda saça, özellikle uç kısımlara özen göstererek maske uygulayın. Maskenin etkisini artırmak için, saçınızda beklettiğiniz süre içinde başınıza bir bone giyin. Sıcak bir ortamda, örneğin kalorifer yanında oturarak bekleme süresini doldurun.

B vitaminli besinler sağlıklı uzamayı sağlar

Sonbaharda saçlarda dökülme görülür ve bu halk arasında mevsimsel olarak söylenir. Psikolojik bir durum olan bahar aylarında dökülme her mevsim yaşanan bir durumdur. Bakımınızı yaptığınız sürece çözüm olumlu sonuç verecektir.

- Rejim yapıyorsanız ya da beslenmenize kilo almamak için dikkat ediyorsanız yediklerinize dikkat etmeniz saçlarınız için çok önemlidir.

Haberin Devamı

- Deniz ürünleri, kepekli ekmek, mercimek ve kakao gibi ürünler keratin açısından zengin olduğu için çinko ve magnezyum içerir bunları tüketmek saç sağlığı -açısından çok önemlidir.

- Maydanoz, dana ciğeri, puding çikolatalı ve ıspanakta bulunan demir vitamini saçtaki oksijen akımını da arttırır.

- Protein açısından zengin olan ton balığı, tavuk, biftek, peynir, yumurta sarısı ve dil balığı saçları kuvvetlendirmede etkilidir.

- Mantar ve tahıllar B vitamini açısından zengin olan yiyeceklerdir ve saçın sağlıklı uzamasında etkilidir.

Bunlara dikkat!

- B12 vitamini alınmalıdır.

- Günde bir avuç kabak çekirdeği (Selenyum deposu) tüketilmelidir.

- Haftada bir gün saç maskesi uygulanmalıdır.

- Saç köklerine masaj yapılmalıdır.

- Saç yıkanırken ılık, hatta soğuk su kullanılmalıdır.

Dökülen saçlar için uygun maske

- 1 yemek kaşığı biberiye yağı

- 3 kahve kaşığı ardıç ağacı yağı

- 1 çay kaşığı ısırgan tohumu yağı

Yağlar birbirlerine karıştırılır. Bu karışım sıcak su dolu bir kabın üzerinde benmari yöntemi ile karıştırılır. Ilık halde saç köklerine masaj yaparak uygulanır. Masajın ardından saç üzerine bone takılır. 1 saat bekletildikten sonra saç ılık su ile yıkanır. Bu uygulama haftada bir gün yapılmalı.

Haberin Devamı