Gazete Vatan Logo

Saç için çok ürün kulanmayın

Herkesin ortak endişesi saç yoğunluğunun azalmasına karşı Saç Stilisti Franco Curletto, saçlar için bakım sütünü öneriyor.

Saç için çok ürün kulanmayın

Saç derisi görkemli saçların kaynağıdır. Bu nedenle aynı bir cilt bakımı gibi saç derisi de özel bir ilgiye ihtiyaç duyar. Gerekli bakım yapılmadığında ise saçlar zamanla daha seyrek görünür, incelir ve hacmini yitirir. Saç yoğunluğunun azalması ise bugün hem erkeklerin hem de kadınların ortak endişesi. Milano ve Torino’da, şehrin en prestijli kuaför salonlarından birine sahip olan ve 30 yıldır Kérastase Saç Stilisti ve Danışmanlığı yapan Franco Curletto , kadınların ve erkeklerin ortak endişesi olan saç yoğunluğunun azalmasına karşı izlemeniz gereken yol haritasını çıkarttı!

1. Saçlarınızı iyice arındırdırdığınızdan emin olun

Saç banyosu iyice arındırılmadığında diplerden başlayarak saçlarda ağırlaşma yapabilir. Eğer saç yoğunluğunuz ile ilgili bir endişeniz varsa bu kaçınmanız gereken en önemli noktadır. Bu nedenle saç banyosunu arındırırken yeterince vakit ayırdığınızdan emin olun.

2. Günlük bakım için maske değil bakım sütü kullanın

Eğer çok ince saçlarınız ve yoğunluk endişeniz varsa haftada bir yoğun bakım olarak maske kullanın. Günlük kullanım için bakım sütlerini tercih etmelisiniz.

Haberin Devamı

3. Bakım ürünlerini saçların boy ve uçlarına uygulayın

Saç bakım ürünleri, saç tellerindeki hassas bölgeleri hedefleyen kozmetik etkenler içerir. Genellikle saç dipleri normal sağlığında olurken zarar gören yerler saçların boy ve uçları olur. Bu nedenle bakım ürünlerini sadece saçın hassas bölgelerine uygulayın.

4. Saçlarınızı başınızı öne atıp kurutun

Hacimli saçların sırrı, saç diplerinde gizlidir. Saçınızı kurutma makinesi ile kuruturken başınızı öne atın, ellerinizle saç diplerinizi kaldırarak ve ısıyı bu bölgelere vererek kurutun. Bu saçınıza şekil verecektir.

5. Saçlarınızın farklı bölgelerine farklı şekillendirici ürünler seçin

İnce telli ve yoğunluk problemi olan saçların baş düşmanı yanlış ve gereğinden fazla ürün kullanmaktır. Yoğunluğu arttırmak için hacim ve doku veren ürünlerin kullanılması gerekir. Saçın bölümlerine göre ürün tercihi de değişmelidir. Bu nedenle saçınızı iyi tanıyıp ürünleri ona göre seçin.

Haberin Devamı