Gazete Vatan Logo

Sabit kasalar da yeni nesil olacak!

Maliye Bakanı Şimşek, “Seyyar EFT-POS cihazı kullanan iş yerlerinden yeni nesil cihaza geçiş yapan mükelleflerimizin sayısı 200 bini aştı. Şimdi sıra sabit yazar kasalarda” dedi.

Sabit kasalar da yeni nesil olacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seyyar EFT-POS cihazı kullanan işyerlerinden, yeni nesil ödeme kaydedici cihaza geçiş yapan mükelleflerin sayısının 200 bini aştığını belirterek, “Şimdi sıra sabit yazar kasalarda. Yeni nesil sabit yazar kasaların TÜBİTAK ve TSE’de başlatılan test süreçleri de tamamlanmak üzere. Mükellefler, yakın zaman içinde dönüşüm için çalışmalarını başlatabilir. Mükelleflere, kanuni yükümlülükleri süresinde ve diledikleri firmalardan cihaz almak suretiyle yerine getirmeleri hususunda gerekli imkanlar sağlanacak” dedi.

Uygulama ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na düzenli veri aktarılması ve toplanacak verilerin analizi yoluyla uzaktan denetim sisteminin yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini anlatan Şimşek, EFT-POS özellikli yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanma mecburiyetinin 1 Ekim 2013’te başladığını anımsatarak, bugün itibarıyla 8 firmaya EFT-POS özellikli yeni nesil ödeme kaydedici cihaz onayı verildiğini söyledi.

Bu sayede daha önce bankalara ait olan POS’ların mülkiyetinin de mükelleflere geçtiğine işaret eden Şimşek, “Mükelleflerin bankalara olan bağımlılıklarını azalttık. Ödeme kaydedici cihaz fişleri ile banka fişleri birleştirildi ve çok sayıda fiş saklama külfeti ortadan kalktı” diye konuştu.

Haberin Devamı