Gazete Vatan Logo

Sabiha Gökçen’de hisse satış planı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın tüm hisselerine sahip olan Malaysia Airports, hisse satışı planlıyor. Yatırımcı arayışındaki Malezyalı şirket İSG’de kontrolü elden bırakmayacak oranda hisse satmak istiyor.

Sabiha Gökçen’de hisse satış planı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın tüm hisselerinin sahibi olan Malaysia Airports, yatırımcı arayışında... Malezyalı şirket, hisse satışı planlarken, şirketin kontrolünü elinde bulundurmaya devam etmeyi istiyor. Bloomberg News’in haberine göre, Malaysia Airports muhtemel bir danışmanlık için bankalar ile görüşmeler de yapıyor. 1991 yılından bu yana havalimanı işletmeciliği yapan Malaysia Airports Holdings Berhad, halen 5’i uluslararası olmak üzere 39 havalimanı işletmesini yürütüyor.

2014’te tamamını aldı

Limak Holding, Hintli altyapı şirketi GMR Infrastructure ve Malaysia Airports Holdings Berhad ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl işletme hakkını

1 Mayıs 2008’de devralmıştı.

30 Nisan 2014’te GMR Grubu’nun, 31 Aralık 2014 itibariyle de Limak Yatırım’ın ISG’deki hisselerini Malaysia Airports’a devretmesiyle MAHB, hisselerin tamamına sahip olmuştu.

Haberin Devamı