Gazete Vatan Logo

Sabancı 1 trilyon euroluk örgütün ilk kraliçesi

Güler Sabancı, Avrupa Sanayiciler Yuvarlak Masası’nın (ERT) ilk kadın üyesi oldu

Dünyanın en güçlü 8’inci kadını unvanını taşıyan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 1 trilyon euronun üzerinde ciro yapan Avrupa kökenli çok uluslu şirketlerin üst düzey yöneticilerinin oluşturduğu iş dünyası örgütü Avrupa Sanayiciler Yuvarlak Masası’nın (ERT) ilk kadın üyesi oldu. Yılda iki kez toplanan ERT’ye üyelik isteğe bağlı değil davet yoluyla gerçekleşiyor. Jak Kamhi ile Bülent Eczacıbaşı da, ERT’ye Türkiye’den üye olan işadamlarıydı.

Sabancı Holding’den yapılan açıklamaya göre, ERT, Avrupa sanayisinin güçlenmesi, Avrupa’da istihdamın ve gelir düzeyinin yükselmesi doğrultusunda politika alternatifleri oluşturmak, AB Komisyonu’nun yaptığı çalışmaları izlemek, gerektiğinde yine aynı amaçla bu politikaların oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla kuruldu.

Dünya devleri üye

1983 yılında Avrupa’nın önde gelen sanayi şirketlerinin başkanları tarafından kurulan ERT’ye 45 şirketin CEO ve başkanları üye. ERT’ye üye şirketler arasında Lafarge, Volkswagen, Detsche Telecom, BP, Shell, Total, Nokia, Unilever, Nestle, Bayer ve British Airways gibi dünya devleri bulunuyor. ERT’de temsil edilen şirketlerin Avrupa’da yaptıkları toplam ciro 1 trilyon euronun üzerinde. Yarattıkları istihdam ise yaklaşık 6.6 milyon kişi olarak hesaplanıyor. ERT’nin Başkanlığı’nı Nokia Başkanı Jorma Ollila yürütüyor.

Haberin Devamı