Gazete Vatan Logo

Saadet Partisi'nden şaşırtan seçim çalışması

Merhum Necmettin Erbakan'ın kurucusu olduğu Milli Görüş çizgisinin siyasi temsilcisi olan Saadet Partisi, propaganda çalışmalarında şaşırtan yöntemler kullanmaya başladı. SP'nin Ankara milletvekili adayı Nedim Aslan, meyhane ve barlara giderek partisine oy isterken, youtube yüklenen propaganda videosunda da, Nazım Hikmet'in şiirinden bestelenen Edip Akbayram'ın "Güzel günler göreceğiz, motorları maviliklere süreceğiz" dizelerini içeren şarkısına yer verildi.

Saadet Partisi'nden şaşırtan seçim çalışması

SP, Ak Parti'den 10 adayını listelerde seçilecek yere konmasını istemiş ancak bu kabul edilmeyince ititfak görüşmeleri kesilmişti. 7 Haziran'da BBP ile ititfak yapan SP, 1 Kasım'daki seçime tek başına girme kararı almıştı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin barajı geçmemesi durumunda seçim bölgelerinde barajı geçen partinin vekillerinden daha fazla oy aldıkları taktirde Anayasa Mahkemesi’nde bireysel başvuru hakkını kullanarak Meclis’e gireceklerini ifade etmişti.

Saadet Partisi’ne destek veren bir genç de konuyla ilgili bir tanıtım filmi hazırladı. Saadet’in barajı geçememesi halinde nasıl Meclis’e gireceğini anlatan parti gönüllüsü genç, videonun sonunda da Nazım Hikmet’in şiirinden Edip Akbayram’ın seslendirdiği "Güzel günler göreceğiz, motorları maviliklere süreceğiz" dizelerini okuyor.

Videonun sonunda da şarkı, Edip Akbayram’ın sesinden duyuluyor.

Toplumun farklı kesimlerine ulaşmak amacıyla çalışmalar yürüten SP, Ankara’da barlarda ve meyhanelerde de vatandaşlardan oy istiyor.

Haberin Devamı

SP'nin Ankara Milletvekili adayı Mehmet Nedim Aslan, bar ve kafelerde vatandaşların masasına oturarak Saadet için 1 Kasım’da destek istedi. (Milliyet)