Gazete Vatan Logo

Rusya’dan Akdeniz’de tatbikat

ABD ve Rusya, Karadeniz’de bulunan savaş gemilerinin büyük bölümünü Akdeniz’e indirdi. İki hafta içinde Türk boğazlarından 20’ye yakın savaş gemisi geçti. Rusya 1-8 Eylül arasında Akdeniz’de tatbikat yapacağını açıkladı.

Rusya’dan Akdeniz’de tatbikat

Yaklaşık 4 milyon Suriyeli göçmenin savaştan kaçarak sığındığı İdlib’e düzenlenecek operasyon bölgede tansiyonu yükseltti. Karadeniz’de konuşlu olan Rusya ve ABD’ye ait savaş gemileri operasyon öncesi Akdeniz’e doğru harekete ge İki ülkeye ait yaklaşık 20 gemi, 15 gün içinde boğazları geçerek Akdeniz’e indi. Rus Donanmasına ait 16 savaş gemisi Marmara ve Çanakkale’yi geçerek Rusya’nın Suriye’de bulunan Tartus Deniz Üssü’ne gitti.

ABD destroyeri geçti

ABD ise yine bölgede bulunan 6. Filo’ya bağlı USS Carney destroyeri ve dev askeri nakliye gemisi USNS Carson City’yi Rus gemileriyle aynı rotadan Akdeniz’in giderek ısınan sıcak sularına gönderdi. USS Carney’in geçtiğimiz Mart’ta ABD Donanması’nın, yeni elektronik füze saldırısı tespit ve önleme sistemini Karadeniz’de test ettiği öne sürülmüştü. USS Carney destroyerin Mart ayında iki hafta boyunca Karadeniz bölgesinde, ABD’nin 40 yıldır farklı modifikasyonlar şeklinde kullandığı AN/SLQ-32V6 elektronik harp sisteminden Block II cihazını denediği belirtilmişti.

Haberin Devamı

25 gemi 30 uçak katılacak

Rusya Savunma Bakanlığı, 1-8 Eylül tarihleri arasında Akdeniz’de kapsamlı bir deniz tatbikatı gerçekleştirileceğini açıkladı. Tatbikatın, Rusya’nın Suriye’deki iç savaşa müdahil olduğu 2015’ten bu yana bölgede gerçekleştirdiği en büyük deniz tatbikatı olacağı vurgulanıyor. Bakanlık kaynakları, tatbikata 25 savaş gemisi ve denizaltının yanı sıra 30 uçağın da katılacağını kaydetti.