Gazete Vatan Logo

Rus pilotun öldürülmesi soruşturması sil baştan!

Rus pilotun öldürülmesi soruşturması sil baştan!

Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının pilotunu, paraşütle atladıktan sonra Suriye’de öldürdüğü iddia edilen ve silahlarla yakalandığı İzmir’de 3 Nisan’da tutuklanan Alpaslan Çelik hakkındaki takipsizlik kararı kaldırıldı. Savcı Berkant Karakaya, yeniden soruşturma başlattı.

‘Harp silahı’ bulundurmak

Geçen 31 Mart’ta, bir ihbar üzerine Karabağlar’da bir restorana giden polisler, ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 kalaşnikof bulunan 17 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, Suriye’de düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğü iddiasıyla tanınan Alpaslan Çelik de yer aldı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Alparslan Çelik ile birlikte 7 kişi tutuklandı. 2 şüpheli denetimli, 8 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Harp silahı bulundurmaktan tutuklanan Çelik, uçağın düşürülmesiyle ilgili ifadesinde, Youtube’da bulunan ve ’ateş edilmemesi’ni telkin ettiği görüntüyü savcılığa delil olarak sundu. Kendisinin kesinlikle ateş etmediğini savundu.

Haberin Devamı

Olay nasıl gelişti?

Savcı Berkant Karakaya, 1.5 aydır yürüttüğü soruşturma sonrasında, Alpaslan Çelik hakkında takipsizlik kararı verdi. Rus uçağının bölgeyi bombalamasından sonra yaşanan olayla ilgili Çelik hakkında, savcılığın ’ağır tahrik altında adam öldürme suçundan’ işlem yaptığı ortaya çıktı. Takipsizlik kararının 5 sayfalık gerekçesinde, otopsi raporundan da alıntı yapılıp Rus pilotun vücudundan mermi çekirdekleri çıksa da, fırlatma koltuğuyla uçaktan ayrıldığı sırada başını, üstündeki camlı bölüme çarpmasından dolayı kafatasında kırıkların olabileceği ifade edildi. Rus pilotun kafatası kırığından mı yoksa mermilerin vücuduna isabet etmesinden dolayı mı hayatını kaybettiğinin belirlenmesinin tıbben mümkün olmadığı görüşü de kararda yer aldı. Ancak bu kararının ardından, yeni iddia ve deliller tespit eden Savcı Karakaya, takipsizlik kararını kaldırdı, yeniden soruşturma başlattı. Savcının yeni iddia ve delliler doğrultusunda Alpaslan Çelik’in ifadesini alacağı belirtildi.

Haberin Devamı