Hangi ülkede bu kadar “şerefsiz” var?

Haberin Devamı

Şerefsiz” aşağı, “şerefsiz” yukarı... Başbakan ve arkadaşları önüne gelene şerefsiz diye haykırıyor, CHP Genel Başkanı bu hakaretlere, küfürlere haklı olarak tepki gösterip “Başkalarını şerefsizlikle suçlayanlar aslında ona en çok muhtaç olanlardır. En büyük şerefsizlik yolsuzlukları korumaktır” diyor, hâlâ istifa etmeyen RTÜK Başkanı “İspatlayamayan şerefsizdir, haysiyetsizdir”i tekrarlayıp duruyor.

Yine korku tünelindeyiz, hiç çıkamayacak mıyız biz burdan, ne kadermiş yahu!! Ben hayatımda Türkiye’den başka hiçbir ülkenin siyasetçi veya bürokratlarının, hele de başbakanının muhataplarını şerefsizlikle, haysiyetsizlikle suçladığını duymadım, duyan var mı?

Düşünün, bir zamanlar dünya gözünde saygın bir yeri olan Türk toplumunun imajı bir yandan “konukseverliği, cesareti” yerine ardı ardına turistlere tecavüz haberleriyle, bir yandan köktendinci terör örgütleriyle ilişki veya PKK terörü haberleriyle, diğer yanda uluslararası yardım dolandırıcılığı skandallarıyla yerle bir ediliyor. Türkiye içinde neler olduğuna bakanlar ise birbirine “şerefsiz, haysiyetsiz” yarışına girmiş, küfür-hakaret gırla giden siyasetçi kavgalarıyla karşılaşıyorlar.

Açıkçası ben çok utanıyorum bir vatandaş olarak, aynı duyguyu paylaşan milyonlarca insan olduğundan da şüphe etmiyorum.

Ortada Alman Savcı’nın “Almanya’daki en büyük bağış yolsuzluğu” dediği bir uluslararası skandal var... Savcı “Asıl faillerin, soygunun elebaşlarının Türkiye’de olduğunu” açıkça vurguluyor, yolsuzluğun Almanya’daki sanıkları hüküm giyiyor... Böyle bir büyük rezalette iktidarı, muhalefeti bir olup yargıyla el ele, Türkiye’deki suçluların derhal adalete hesap vermesini sağlamalı iken memlekette kıyamet kopuyor.

DÜNYA TARİHİNDE İLK KEZ

Ülkenin bunca sorunu varken ekonomistler “kriz kapıda” diye bağırır, hastanelerde ihmalden bebeklerin 10’u bir günde ölür, ülke soyguncu, tecavüzcü ve katiller cenneti haline dönerken iktidar işi gücü bırakmış yolsuzlukların üstüne giden “AKP medyası dışındaki” medya kesimine, muhalefete, konuşan ve tepki gösteren herkese savaş açıyor.

Dünya tarihinde ilk kez bir ülke başbakanı kendi hükümetini, partisini, halkı “medyaya boykot”a çağırarak hem hukuk, hem demokrasi açısından suç işliyor...

Dün İzmir’in Aliağa ilçesinde AKP’li Belediye Başkanı Tansu Kaya ile AKP’li Belediye Meclisi üyesi Şafi Teymur’un birbirlerine “şantajcı”, “hırsız” hakaretlerinde bulunduğu kavganın haberi vardı gazetede.

AKP’li Meclis üyesi, AKP’li Başkan’ı (ihale yolsuzlukları, yine toplanan paraların ve 40 hizmet takip fişinin kaybedilmesi gibi) ciddi yolsuzluk iddialarıyla suçluyordu.

İktidar ve Başbakan kendi gazeteleri dışındaki, bu haberleri verebilecek gazeteleri okumazsa AKP’yle ilgili diğer yolsuzlukları, kendi içinde “şerefsiz” kavgası yapanları nasıl duyacak?


*****


Ziraat Bankası engellemesin!


Üniversiteli iki kız kardeşe yardım için Balıkesir Ziraat Bankası’nda verdiğim hesap numarasına para yatırmak isteyen hayırsever vatandaşlar bankada bin türlü zorlukla karşılaştıklarını bildiriyorlar.

Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan’dan açıklama geldi, ben de buna güvenerek hesap numarasını yazdım, daha ne istiyorlar anlamıyorum.

Hesap öğrencilerin kendi adına değil babaları Mehmet Bey adına açılmış, yardım yapacak olanların isimde şaşırmamalarını, Ziraat Bankası’ndan da zorluk çıkarmamalarını rica ediyorum.

Bu öğrencilerin acelesi var, harç yatıracak, kitap alacaklar, lütfen!

DİĞER YENİ YAZILAR