Gazete Vatan Logo
Magazin RTÜK'ten Vedat Milor'a vize!

RTÜK'ten Vedat Milor'a vize!

RTÜK, ünlü gurme Vedat Milor'un yemek mekanlarını tanıttığı programında gizli reklam yaptığı iddiasını reddetti ve cezaya gerek görmedi.

Gazeteport'un haberine göre, ünlü gurme Vedat Milor'un yemek mekanlarını tanıttığı 'Tadı Damağımda' adlı programında, 'Gizli reklam yaptığı' iddiası, RTÜK tarafından kabul görmedi. 'Milor, hizmetle ilgili bilgi veriyor' diyen RTÜK üyeleri, NTV'ye ceza uygulanmasına gerek görmedi.

RTÜK toplantısında, NTV'de 14 ve 28 Mart 2014 günlerinde yayınlanan 'Tadı Damağımda' adlı program ele alındı. Milor bu programında, İstanbul Taksim'deki bir butik otelin restoranı ile, Kozyatağı'ndaki bir köfteci ve Çayırbaşı'ndaki bir pideciyi tanıttı. İşletmelerin sahipleri ile röportaj yapılarak mekan ve yemek çeşitlerinden görüntüler ekrana getirildi.

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi programda 'Gizli reklam' yapıldığını savunarak, NTV'ye ceza verilmesi yönünde rapor hazırladı. Ancak RTÜK üyeleri bu görüşe karşı çıktı. Milor'un programı için 'Yemek mekânları hakkında bilgi veren bu program ile yayıncının reklam yapma kastının olmadığı, iş yerinin ticari adı üzerinde durulmadığı, sadece hizmetle ilgili bilgi verildiği, kullanılan ifadelerin gizli ticari iletişimin unsurlarını taşımadığı değerlendirilmiştir' denildi. NTV'ye ceza verilmesine gerek görülmedi.

Haberin Devamı