Gazete Vatan Logo
Magazin Rock tatili için geri sayım başladı

Rock tatili için geri sayım başladı

Rock tatili için geri sayım başladı

Zeytinli Rock Festivali, bu yıl 25-28 Ağustos tarihleri arasında yine Dalyan Sahili’nde gerçekleşecek. Umut Kuzey genel koordinatörlüğündeki “deniz, kum, güneş ve %100 rock müzik” sloganı ile yola çıkan Zeytinli Rock Festivali, bu yıl da rock ve alternatif müzik dünyasının en iyi sanatçı ve gruplarını biraraya getiriyor. Festivalin büyüsünü sahne alacak sanatçılara sorduk.

Balkanlarda da Zeytinli’yi yapmak isterim

Zeytinli festivali uzun bir aradan sonra yeniden yapılmaya başladı. Bu yeniden doğuş nasıl gerçekleşti?

Türk rock sanatçılarının bir arada olduğu, müziğini daha geniş kitlelerle aynı anda paylaşabildiği festivallerin yapılmadığını görünce 2014 yılında Zeytinli Rock Festivali’ni yeniden kazandırmak için kolları sıvadım.

Festival geçen yıl neredeyse 100 bin izleyici ile buluştu. Bu sene farklılıklar olacak mı?

Bu yıl geçen festivallerden tecrübeyle teknik altyapımızı biraz daha güçlendirip, duş sayılarını arttırmak, daha fazla gölgelik alan yaratmak, kamp alanı aydınlatmasına biraz daha özen göstermek gibi önceliklerimiz var. Sahne konusunda başından bu yana gelen yabancı sanatçı talebine yanıtım hep “ana sahne yerli kalacaktır” olmuştu.

Haberin Devamı

Açılış için sürprizleriniz var mı?

Bugüne kadar festivallerde izleyemediğiniz çok değerli bir ismi bu yıl açılış için ağırlayacağız.

Festival için ilerideki hayaliniz nedir?

Günün birinde Türkiye’nin Woodstock’u olma başarısını gösterir ve uzun yıllar devam ederse benim için ömrümce gurur meselesi olur. Zeytinli Rock Festivali’ni Balkan ülkelerinde de yapabilmek, sınırların ötesinde Türk rock sanatçılarının da katılımıyla Zeytinli Rock Festivali düzenleyebilmek en büyük hayalim.

Festival sokaklara da yayılmalı

“Artık festivaller çok azaldı. Zeytinli ayakta kalan rock festivallerinden birisi. maNga da bir festival grubu. Zeytinli bizi çok heyecanlandırıyor. Alternatif sahnede çıkacak genç yetenekleri merak ediyoruz. Festivallerde müzik de sokaklara yayılmalı.”

Özel bir setlist sunacağız

“Festivalin tamamen yerli gruplar çerçevesinde düzenlenmesi en güzel tarafı... Üstelik yabancı isimlere ihtiyaç duymadan da senelerdir bu kadar insanı bir araya toplayabilmek dinleyici adına da, müzik adına da sevindirici. Festivale özel bir repertuarla yer alacağız.”

Haberin Devamı

Müzikten keyif almaya çalışın

“Zeytinli festivali için bu kez sahneye kaçak kat çıkmayı planlıyoruz. Festivalde en çok kendi performansımı merak ediyorum. Dünya festivallerinde müzikal manada da çeşitlilik çoktur. Herkes istediğini duyar, dinler. Hepsinden keyif almaya çalışır. Başka bir tür ya da sevmediği bir proje olunca ‘gak guk’ etmez. Yine de verdiği emeği alkışlar. Bir nevi medeniyet diyelim. Medeniler gün görmemişlere kol kanat germelidir. Bizde de bu eksik mesela.”

Adamlar Ateşli bir kalabalık bekliyoruz

“Zeytinli’de heyecanlı ve ateşli bir kalabalık oluyor. Duygularımız kuvvetli. Açık havada canlı müzik zaten özel bir plan. Orada olup tadını çıkarmak istiyoruz. Büyük Ev Ablukada, Ceza ve Athena’nın performanslarını merak ediyoruz. Hayalimiz günün birinde Erkin Koray, MFÖ gibi yaşayan büyükler ile aynı sahneyi paylaşmak.”

Haberin Devamı

Yüzyüzeyken Konuşuruz Gün batımında ana sahneye bekleriz

“Artık büyük festivallerle pek karşılaşmıyoruz, gidişat bu olursa hiç karşılaşmayacağız gibi. Elimizde kalan güzel şeylerden biri Zeytinli Festivali. Biz bu sene üçüncü kez sahne alacağız. Güzel bir saatte, güzel bir manzaraya karşı gün batarken sahnede olacağız. Bunun için heyecanlıyız. Hazırladığımız özel bir şey yok. Fakat yeni şarkılarımız var, sonbaharda çıkarmayı planladığımız 3. albümden şarkılar çalacağız.”

Festival programı

Zeytinli Rock Festivali’nde 4 gün boyunca sahne alması kesinleşen isimler; Duman, Şebnem Ferah, Athena, Pentagram, Teoman, Mor ve Ötesi, maNga, Hayko Cepkin, Feridun Düzağaç, Model, Kurban, Cem Adrian, Ceylan Ertem, Umut Kuzey, Ceza, Zakkum, Baba Zula, Büyük Ev Ablukada Fırtınayt, Metin Türkcan, The Ringo Jets, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Adamlar, Blacktooth, Marsis, Deniz Tekin, Piiz, Gece, Fethi Okutan, Serkan Ferat, Seher Ahmetzade.