Gazete Vatan Logo

Roche'ta Yöneyman'ın 5 yıl 9 ay hapsi istendi

Roche İlaç Firması'nın fahiş fiyatla ilaç satarak SSK'yı 10 milyon dolar zarara uğrattığı iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı

Roche İlaç Firması'nın fahiş fiyatla ilaç satarak SSK'yı 10 milyon dolar zarara uğrattığı iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savası Hüseyin Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan iddianamede, 16 sanık ve 1 müşteki sanık hakkında "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "görevi kötüye kullanmak", "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından 3 yıl 4 aydan 10 yıl 9 aya kadar değişen miktarlarda hapis cezası istedi.

Savcı Okumuş, Roche Türkiye Genel Müdürü Faruk Yöneyman hakkında "çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından 2 yıl 4 aydan 5 yıl 9 aya kadar değişen ağır hapis cezası talep etti.

SSK Sağlık İşleri eski Müdürü Orhan Canbolat ve SSK Eczacılık ve İlaç Satın Alma Müdürü Hülya Özdemir hakkında "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "görevi kötüye kullanmak" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından 4 yıl 4 aydan 10 yıl 9 aya kadar değişen ağır hapis cezası talep edildi. Yaptığı ihbarla soruşturmanın açılmasına neden olan Roche eski Satın Alma Müdürü Veysi Mungan'ın da "çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar değişen ağır hapis cezasına çarptırılması istendi.

Haberin Devamı