Gazete Vatan Logo

Robowars’a geri sayım başladı

Türkiye’de ilk kez mobil uygulama kontrollü robot yarıs¸masına geri sayım başladı. 18 Eylül’de gerçekles¸tirilecek Robowars.dev robotik yarıs¸masında 10 bin TL’lik ödül de sahibini bulacak.

Robowars’a geri sayım başladı

Türkiye’de ilk kez mobil uygulama kontrollü robot yarıs¸ması formatının uygulanacagˆı Robowars.dev robotik yarıs¸masına geri sayım bas¸ladı. Ön bas¸vuruları 1 Mayıs’ta açılan yarıs¸ma, 18 Eylül’de gerçekles¸tirilecek. Gençlerin hem robotik ve mobil uygulama entegrasyonlarını ögˆrenebilmesini hem de egˆlenceli zaman geçirebilmesini amaçlayan yarıs¸mada 10 bin TL’lik ödül de sahibini bulacak. Yarışma I·stanbul’da Kolektif House Levent ev sahipligˆinde gerçekles¸tirilecek. Covid-19 kapsamında gerekli önlemlerin alınacagˆı yarıs¸ma, YouTube’dan canlı olarak da yayınlanacak.

HAZIRLIK SÜRECİ 1 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDİYOR

Yarıs¸macılar, ön bas¸vuru sonrası 1 Eylül’e kadar olan yaklas¸ık 1 aylık süreçte robot ve mobil uygulama hazırlıklarına devam edebilecek. Yarıs¸mada ise hem savas¸acak robotun hem de robotu kontrol edecek mobil uygulamanın kodlanması s¸art kos¸ulacak. Robot - mobil uygulama entegrasyonu için bluetooth ya da wifi teknolojisi kullanılabilecek. Katılım için herhangi bir yas¸ sınırının bulunmadıgˆı yarıs¸mada takımlar ise en az 1, en fazla iki kis¸iden olus¸abilecek.

Haberin Devamı

ROBOTLARIN TÜM KONTROLÜ YARIS¸MACILARIN ELİNDE OLACAK

Kurumdan edinilen bilgilere göre Sumo robot savas¸ı kategorisindeki etkinlikte digˆer robotu yarıs¸ma arenası dıs¸ına çıkaran robot bir üst tura yükselecek. Robowars.dev’i benzer etkinliklerden ayıran özellik ise arenada yer alacak robotların bizzat katılımcıların kendileri tarafından yazılmıs¸ uygulamalarla kontrol edilmesi. Beraberinde hem yazılım hem de donanım alanında yetenek isteyen bu kriter, anlık strateji degˆis¸iklikleriyle robotuna komutları gönderecek yarıs¸macıların marifetlerini sonuna kadar sergilemelerine olanak tanırken yarıs¸maya da heyecan katacak.