Gazete Vatan Logo

Renault, Bursa’da yeni yatırımları üçleyecek

Renault’nun Başkan Yardımcısı Jerome Stoll, Bursa fabrikasında model yenileme çalışmalarına başladıklarının müjdesini verdi. Oyak Renault, Clio ve Megane’dan sonra Fluence’ı yenileyecek.

Son 16 yılda 2 milyar doların üzerinde yatırım yapan Oyak Renault, Bursa fabrikasında bir modelini daha yenilemeye hazırlanıyor. Renault’nun Performanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jerome Stoll, şirketin dünyadaki ana üretim merkezlerinden biri olan Oyak Renault fabrikasında yapılacak model yenileme yatırımı üzerinde çalıştıklarını ve detaylar konusunda birkaç ay içinde açıklama yapacaklarını söyledi.

Türkiye’yi ziyaret eden Stoll, “Ürün yaşlanınca yenilememiz gerekiyor. Rekabetçiliği nedeniyle ana üretim fabrikalarımızdan biri olan ve Avrupa’ya üretim sağlayan Bursa’da mevcut model yatırımı yenilenecek. Üretim hattının yeni ürün için yenilenmesi konusu üzerinde çalışıyoruz” dedi.

2009’dan beri üretiliyor

Jerome Stoll, ürün hakkında her ne kadar detay vermese de yenilecek model Fluence olacak. 2009’dan bu yana Bursa’da üretilen otomobil yenilenerek, markanın yeni tasarım çizgilerine kavuşacak. Aracın ismnin Fluence kalıp kalmayacağına ise henüz karar verilmedi. Oyak Renault, 2012’de Clio ve son olarak bu yıl Megane modelinin imajını tazelemişti. Geçen yıl 27 bin 536 adetlik satışa ulaşan Fluence, Türkiye’nin en çok satan üçüncü otomobil modeli.

Haberin Devamı

İran’da formül: Türk bankalar

Uluslararası ambargolar nedeniyle İran’daki faaliyetlerini 2013’te durdurmak zorunda kalan Renault, pazara geri dönüş için finansal ortak arıyor. Jerome Stoll, “ABD yönetimi ve uluslararası kurumlarla görüşmelere başladık. İlerleme sağladık ancak asıl sorun finansmanı sağlamak. Uluslararası düzenlemelerle uyum sağlayacak finansal ortak arıyoruz” dedi. Stoll, Türk bankalarıyla bu konuda temasa geçtiklerini belirtti ve ekledi: “Bir Türk bankası bize bu konuda yardımcı olmak isterse, görüşmekten memnuniyet duyarız.”