Gazete Vatan Logo

Rektörün danışmanı ‘02 Hacer’!

Gaziantep Üniversitesi’nde garip işler

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Yavuz Coşkun, HCR Organizasyon ve Danışmanlık A.Ş.’nin sahibi Hacer Özil Kirişçi’yi danışmanı yaptı. Kirişçi’nin AKP Gaziantep İl yönetiminde görev yapması, tartışmalara neden oldu. Bazı akademisyenler Kirişçi’nin danışmanlığa getirilme-sinden rahatsız oldu.

“Biri Bizi Gözetliyor” adlı yarışmada “02 Hacer” olarak ünlenen Kirişçi, son AKP kongresinde il yönetimine girdi. Rektör danışmanlığı görevini, “AKP yöneticisi” olarak devam ettirmesi dikkat çekti. Kirişçi’nin üniversitedeki kantini de işlettiği iddia edildi.

Konuyu TBMM gündemine taşıyacak olan CHP’li Muharrem İnce hazırladığı önergesinde, şu sorulara yer verdi:

- Üniversitede rektör danışmanı sıfatıyla kaç kişi görevlirdir? İsimleri, akademik geçmişleri nedir?

- Hacer Özil isimli danışman var mıdır? Bu kişi hangi okulları bitirmiştir? Hangi hukuki dayanakla rektör danışmanı olarak görevlendirilmiştir? Bu kişiye ödenen ücret nedir? Şirketinin üniversiteye yaptığı işlere 200 bin TL ödendiği doğru mudur?

- HCR Danışmanlık şirketinden hangi hizmetler hangi usulle üniversite tarafından alınmıştır? Bu şirkete ödenmiştir?

- Yerleşkedeki “Stor” isimli kafe kimin tarafından işletilmektedir? Gaziantep Üniversitesi Vakfı’na ait olduğu doğru mudur? İşletmeci bu kafe için ne kadar kira ödemektedir?

3 vekile özel karar

GÜ’de daha önce de, Rektör Coşkun başkanlı-ğında toplanan üniversite senatosunda alınan karar tepki çekmişti. AK Partili üç Gaziantep milletvekili (Nejat Koçer, Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu) için şu düzenlemeler getirilmişti: Devam zorunluluğu bulunmaması, ara sınavlara katılmamaları, finallerin bir güne konulması, kayıtlarda ders yükü limiti uygulanmaması.”

‘İçimde uyuyan bir ayı var’

Hacer Kirişçi, BBG’de ünlendiği dönemde bir gazeteye verdiği röportajda, şöhretin kendini değiştirmeyeceğini ifade ederek, şunları söylemişti:

“Ben Anadolu kızıyım. Sonra ‘Şöhret Hacer’i değiştirdi’ derler. Banu Alkan, Ahu Tuğba pozları beklemeyin. Babam bana ‘Hocanın karısı’ der. Namazımı kılar orucumu tutarım. Ama şortumu giyer bisiklete de biner, denize de girerim. İşim gereği dekolte pozlar da veririm ama beni seven halkı düşünmek zorundayım. BBG evinin içinde dizimin üstünde etek ve sırtı açık elbise giymedim. Ben iyi eğitimli, kültürlü, modern bir Anadolu kızıyım. Biz gerektiğinde erkekten erkek oluruz. Kavgacı değilim ama haksızlığa tahammül edemem. İçimde uyuyan bir ayı var, korkusuzluğum, cesaretim ondan kaynaklanıyor. Bir erkeğin bana karışması, ‘Şunu bunu giyme’ demesi hoşuma gidiyor, beni kıskandığını düşünüyorum.”

Haberin Devamı