Gazete Vatan Logo

Rektöre polis dayağı!

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Bakan Hayati Yazıcı onuruna verilen iftar yemeğinden sonra Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi Müdürü Ersan Özkan tarafından darp edildi

Muş Alparslan Üniversitesi’nde temel atma töreni için 11 Ağustos günü Muş’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı için, Muş Valiliği tarafından Polisevi’nde iftar verildi. İftar sonrası Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç’ın makam şoförü ile Muş Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Ersan Özkan arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine olaya Rektör İnanç da dahil oldu. Olayda iddiaya göre İnanç ile şoförü ve basın müşaviri, Güvenlik Şube Müdürü Ersan Özkan ve bir polis tarafından dövüldü.

‘Darp edildim’

İnanç, dayak olayını şöyle anlattı: “İftardan Sayın Bakan ayrıldıktan sonra makam aracıma, şoförüme, basın danışmanıma fiili saldırılar oldu. Şube Mürdürü’ne ’Beyefendi bir sorun mu var’ diye sordum, hakaret etti. ’Ben Rektörüm’ dedim. Buna rağmen hakaret ve tehditler devam etti. Daha sonra maalesef konu çığrından çıktı beni darp etti. Daha sonra başka bir polis tarafından darp edildim. Bunlar Polis Evi’ndeki kamera kayıtlarında mevcuttur” Dayak olayı Bakan’a iletilince Yazıcı, hem rektör hem de vali ile gece saat 03.00’e kadar konuyu görüştü.

Şikayete inceleme

Emniyet Müdürlüğü’nün bir süredir Alparslan Üniversitesi’ne karşı ’yıpratıcı girişimleri olduğunu’ söyleyen İnanç, dayak olayının ardından savcılığa suç duyurusunda bulunarak dayak olayını yargıya taşıdıklarını söyledi. Muş Valisi Ali Çınar, olayın soruşturulması için Emniyet Genel Müdürlüğü’nden müfettiş istediğini söyledi. Çınar, Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç’ın anlattıklarının kendi sözleri olduğunu ve gerçeğin soruşturma neticesinde ortaya çıkacağını belirtti.

Haberin Devamı