Gazete Vatan Logo

Rekorların fuarı 210 yeni model

Dünyanın en büyük otomobil fuarı Frankfurt Motor Show haftaya kapılarını açıyor. Fuarda 210 yeni model tanıtılacak. Devler krizden çıkışı Frankfurt’ta kutlayacak.

Rekorların fuarı 210 yeni model

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği dünyanın en büyük fuarı için geri sayım başladı. Bu yıl 66’ncısı düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA) 15 Eylül tarihinde kapılarını basına açacak. 17 Eylül’de otomobilseverleri ağırlamaya başlayacak olan fuar 27 Eylül’e kadar sürecek.

Bu yılki fuarda yeni model rekoru kırılacak. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda 210 modelin dünya prömiyeri yapılacak. Lansman sayısında iki yıl önce düzenlenen fuara göre yüzde 30 artış yaşanacak. 2015’te 159 modelin dünya prömiyeri yapılmıştı. Otomotiv devleri rekor sayıda yeni ürün lansmanı gerçekleştirerek, ekonomik krizden çıkışı kutlayacak.

1.103 şirket katılıyor

230 bin metrekarelik yaklaşık 33 futbol sahası büyüklüğündeki alanda gerçekleşecek fuara, 39 ülkeden 1.103 şirket katılıyor. Katılan ülke sayısında da iki yıl önceye göre yüzde 11 artış var. Frankfurt’ta Alman markalar her zaman olduğu gibi gövde gösterisi yapacak. Medyanın da fuara ilgisi büyük. Fuarı izlemek için 87 ülkeden 7 binden fazla gazeteci akreditasyon yaptırdı.

Haberin Devamı

Süper sporların şovu

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda öne çıkacak modellerden bazıları şöyle: Alfa Romeo Giulia, Audi A4, Bentley Bentayga, BMW 7 Serisi, Bugatti Vision Gran Tourismo, Citroen Cactus M Concept, Ferrari 488 Spider, Hyundai i20 Active, Kia Sportage, Mercedes-Benz S Serisi Cabrio, Nissan Navara, Renault Megane, Lamborghini LP 750-4 Spyder, Volkswagen Tiguan, Seat Ibıza Cupra, Skoda Rapid Spaceback Scoutline, Suzuki Baleno, Toyota Prius, Opel Astra, Peugeot Fractal Concept GTI, Jaguar F-Pace ve Mini Clubman.