Gazete Vatan Logo

Rekor kırdı! Reklamdı gerçek oldu

Diyarbakır'da PKK sempatizanı bir gösterici tarafından Türk Bayrağı'nın indirilmesi tüm yurtta protesto edildi.

Rekor kırdı!  Reklamdı gerçek oldu

Diyarbakır'da bir göstericinin önceki gün 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk Bayrağı'nı indirmesi tüm yurtta protesto edildi. İstanbul'daki gösterilerde Ülkücü bir grup genç, AK Parti'nin 30 Mart seçimlerinde kullandığı reklam filmine gönderme yaparak, etten duvar örüp bayrak dikti.

Türkiye dün geceyi ayakta geçirdi! Diyarbakır'da bir göstericinin Türk Bayrağı'nı indirmesiyle başlayan gerginlik sürüyor. Devletin zirvesinden ardarda sert açıklamalar gelirken Ülkü Ocakları, tüm yurtta bir dizi protesto gösterisi gerçekleştirdi. Ankara'da Kızılay'da yürüyüş yapılırken İstanbul'da da Mecidiyeköy'de toplanan gençler, Diyarbakır'da yaşanan olayları protesto etti.



AK PARTİ REKLAMINA GÖNDERME

İstanbul'daki gösterilerde binlerce genç Mecidiyeköy meydanında toplanırken bir grup gösterici de AK Parti'nin 30 Mart yerel seçimlerinde kullandığı reklam filmine gönderme yaptı. Yön tabelasında etten duvar ören gençler, Türk Bayrağı astı.




POLİS, GRUBUN ÖNÜNÜ KESTİ

Kalabalık grup, dün saat 21.00'de Mecidiyeköy'den Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Ancak yürümek isteyen kalabalık Şişli'ye doğru yürümeye başladı. Halaskargazi Caddesi üzerinden Şişli Camii önüne kadar gelen grubun önü burada TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Polis, toplanan kalabalığın Taksim'e yürüyüşüne izin verilmeyeceğini belirtti. Bunun üzerine, Şişli Camii önünde biriken kalabalık, önce tekbir getirdi, ardından İstiklal Marşı'nı söyledi.



"ÜLKÜCÜ YEMİNİ"

Ülkü Ocakları İstanbul Şube Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yüksek bir noktaya çıkarak kalabalığa seslendi. Konuşma sırasında grup sık sık tekbir getirdi. Yıldırım'ın konuşmasının ardından "Ülkücü Yemini" edildi. Kalabalık grup daha sonra 'Hükümet istifa', 'Hepimiz ölelim, bayrağımız yaşasın' sloganları attı.

DENİZLİ'DE ÜLKÜCÜLER KIŞLAYA YÜRÜDÜ

Denizli'de Ülkü Ocakları, Diyarbakır'daki kışlada Türk Bayrağı'nın terör örgütü mensupları tarafından indirilmesini protesto etti. Sloganlarla yürüyüş yapan Ülkücüler, Denizli 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı İlhan Özcan Kışlası'nın girişine geldi. Grup, nizamiye kapısına Türk Bayrağı astı.

SAMSUN'DA TEHLİKELİ GERGİNLİK

Samsun'da Lice'deki olayları protesto etmek isteyen grup önce sloganlar atarak yürüdü, ardından basın açıklaması yaptı. Bu sırada başka bir grup da buna tepki gösterdi. İki grup arasında gerginlik, polisin müdahalesiyle önlendi.

Samsun'da Lice'deki olayları protesto eden yaklaşık HDP'li 40 kişilik grup 'AKP savaş halk barış istiyor' yazılı pankart açarak Öğretmenevi önünde toplandı. Buradan geniş güvenlik önlemi eşliğinde İstiklal Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Bu sırada caddenin trafiğe açık bölümünde trafik kesildi. 'AKP halka hesap verecek. Yaşasın halkların kardeşliği' ve Kürtçe sloganlar atan grup Ağabali Caddesi yakınına kadar yürüdü.

Polis burada grubun yürümesine izin vermedi. Bu sırada çevrede toplanan yaklaşık 30 kişilik grup da, HDP'li gruba tepki gösterdi. HDP'li grup burada basın açıklaması yaparken, çevik kuvvet polisi grubun çevresinde etten duvar ördü. 50 metre mesafede Türk bayrağı açan grup 'Ne mutlu Türk'üm diyene. Türkiye Türk'tür Türk kalacak. Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

OSMANİYE'DE 'BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ'

Osmaniye Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın öncülüğünde, Diyarbakır Lice'de Türk Bayrağı'nın indirilmesi nedeniyle 'Bayrağa saygı yürüyüşü' düzenlendi.

Saat 18.30 sıralarında Cevdet Sunay Caddesi üzerindeki Ülkü Ocakları Binası önünde toplanan kalabalık, Atatürk ve Palalı Süleyman Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Türk eğitim-Sen, Türk sağlık-Sen ve Türkav'ın başkan ve yöneticilerinin de katıldığı yürüyüşte, Türk bayrakları taşıyan kalabalık sık sık 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'İmralı Apo'ya mezar olacak' sloganları attı.

TOKAT VE SİVAS'TA 'BAYRAĞA SAYGI' YÜRÜYÜŞÜ

Sivas ve Tokat'ta Ülkü Ocakları Başkanlığı üyesi gruplar, Diyarbakır'da Türk bayrağı indirilmesine "bayrağa saygı" yürüyüşü ile tepki gösterdi. Sivas'ta 300 metrelik bayrak taşındı.

ADANA ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN BAYRAK TEPKİSİ

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde askeri alanda bulunan Türk bayrağının terör örgütü PKK sempatizanlarınca indirilmesine Adana Ülkü Ocakları tepki gösterdi. Atatürk Parkı'nda toplanan kalabalık, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açıklama yapan Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Mehmet Ali Arslan "Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi daha çok şımarttığı, son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmakta. Böyle giderse, önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır" dedi. Konuşmanın ardından, kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

ELAZIĞ'DA BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Elazığ'da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Diyarbakır'da 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan göstericiler tarafından Türk Bayrağı'nın indirilmesini protesto etmek için 'Bayrağa saygı' yürüyüşü düzenledi.

KARS ve ARDAHAN'DA BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ ZAFER İŞARETİ YAPAN KİŞİYİ POLİS LİNÇTEN KURTARDI

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığında direkten bayrağın indirilmesine Kars ve Ardahan'da tepki gösteren Ülkücüler protesto yürüyüşü düzenledi.

Ardahan Milli Egemenlik Parkı'nda toplanan kalabalık grup, dev Türk bayrağı açarak Atatürk Caddesi'nden PTT Kavşağı'na kadar yürüdü. 'Bayrak şereftir, tavizi olmaz, Bayrağa uzanan eller kırılsın', Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganları eşliğinde yürüyen grup adına basın açıklamasını okuyan Ülkü Ocakları İl Başkanı Ercan Ürker; "Terör örgütü üyeleri tarafından Türk bayrağın indirilmesi büyük zafiyet ve ihanettir, bu durum asla kabul edilemez" dedi.

Kars'ın Kazım Karabekir Paşa Caddesindeki ülkü ocakları il başkanlığı önünde toplanan yaklaşık bin kişi Faik Bey ve Ordu Caddesinden yürüyerek Cumhuriyet meydanında toplandı. Grup askerlik şubesi önünden geçerken, 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' diye slogan attı. Bu sırada kalabalık grup yoldan geçen ve zafer işareti yapan bir kişimin üzerine saldırdı. Polis şahsı bir işyerine sokarak linçten kurtardı. Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel, burada basın açıklamasını okuyarak Türk Bayrağını indirenleri kınadı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

MERSİN'DE BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Mersin Ülkü Ocakları'nın düzenlediği 'Bayrağa Saygı Yürüyüşü'ne katılan vatandaşlar, Diyarbakır'da yaşanan bayrak indirilmesi olayına tepki gösterdi.

Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığında direkten bayrağın indirilmesine tepki gösteren vatandaşlar, Türk bayrakları ile protesto yürüyüşü yaptı. Hastane Caddesi üzerinde bulunan Ülkü Ocakları binası önünde toplanan yaklaşık bin kişi, 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Bayrak Şereftir Şerefsizler Ne Anlar' sloganları atarak yürüyüşe geçti. Ellerindeki bayrakları sallayarak yaşanan bayrak indirilmesi olayına tepki gösteren ülkücüler, yolu trafiğe kaparatak İstiklal Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda bulunan Atatürk heykeli önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan kalabalık, ıslık ve alkışlarla tepkilerini dile getirdi.

BALIKESİR'DE BAYRAK EYLEMİ

Balıkesir'de Ülkü Ocakları, Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının PKK sempatizanlarınca indirilmesine tepki gösterirken, bayrağa saygı yürüyüşü düzenledi.

Alihikmetpaşa Meydanı'ndan saat 19.30'da buluşan yaklaşık bin kişi Anafartalar caddesi ve Kızılay caddesini takip ederek, Atatürk Anıtı'na yürüdü. MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, MHP İl Başkanı Bayram Çılgın, Balıkesir'in MHP'li eski Belediye Başkanı İsmail Ok da yürüyüşe katıldı.

KARABÜK’TE BAYRAK PROTESTOSU

Karabük'te, Ülkü Ocakları üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2'nci Hava Kuvvet Komtanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesini protesto etti.

Karabük Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 200 kişi, Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Atatürk Anıtında toplandı. Aralarında MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan ve Ovacık İlçesi Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Dursun'unda bulunduğu grup, ellerinde Türk bayraklarıyla, 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Vatan sana canım feda', 'Dişe diş kana kan intikam intikam', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' sloganları atarak Karabük Belediyesi önüne yürüdü. Vatandaşlar alkışlarla ve Türk bayrağı açarak yürüyüş yapan gruba destek verdi.

MALATYA'DA TEHLİKELİ GERİLİM

Diyarbakır Lice'deki olaylarda PKK sempatizanı bir grup göstericinin 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk bayrağını indirmesini protesto etmek isteyen Malatya'da bir grup ülkücü grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla ve sloganlarla BDP ve HDP'nin bulunduğu binaya yürümek istedi.

Yüzlerce kişinin yer aldığı grup, Dabakhane mahallesinde bulunan BDP-HDP il binasına yürümek için Yeni Cami yanında toplandı. Bu sırada bölgede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisi, caddede barikat kurarak, grubun partiye yürümesine izin vermedi. Ülkücü grup bir süre, "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atıp tekbir getirirken, ortam bir anda gerildi. Ortamın gerilmesi üzerine biber gazıyla olaya müdahale eden polis ekipleri, yaptıkları anonslarla grubun dağılması yönünde talimatlar verdi. Tansiyonun düşmesiyle grup dağıtılırken ekipler HDP ve BDP'nin bulunduğu iş hanının önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Parti binasında bulunan BDP'liler uzun süre binada mahsur kalırken alınan güvenlik önlemleri sürüyor.

ESKİŞEHİR'DE BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜNDE GERGİNLİK

Eskişehir'de Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen 'Bayrağa saygı' yürüyüşü sonunda bir barın terasında oturup bira içen 2 Iraklı gençle gruptakiler arasında gerginlik yaşandı. Iraklıları Türk sanıp İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmadıklarını öne süren gruptakilerin saldırısını polisler ve ülkü ocağı yöneticileri engelledi.

KONYA'DA ÜLKÜ OCAKLARINDAN BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Konya ve Karaman'da Ülkü Ocakları üyeleri, bir gurup göstericinin Diyarbakır Lice'de 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek Türk Bayrağı'nı indirmesine tepki gösterdi.
Konya'da Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 700 kişi 'Bayrağa Saygı Yürüyüşü' yaptı. Kentin en işlek caddesi olan Zafer Meydanı'nda gerçekleştirilen yürüyüş sırasında, 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Bayrak şereftir şerefsizler ne bilir', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Hükümet istifa', 'Vur vur inlesin Başbakan dinlesin' ve 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları attı. Ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüş yapan guruba çevredeki vatandaşlar da alkışlarla ve bozkurt işareti yaparak destek verdi. Yaklaşık 2 kilometre süren ve polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş Atatürk Anıtı'nda son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını ardından toplanan kalabalık sessizce dağıldı.

KARAMAN'DA DA YÜRÜYÜŞ

Diğer taraftan Karaman Ülkü Ocakları üyeleri de kent merkezinde 'Bayrağa Saygı Yürüyüşü' düzenledi. Aktekke Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, ellerinde Türk Bayrakları ile slogan atarak İsmet Paşa güzergahından Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Polis korteji eşliğinde yürüyen Ülkü Ocakları grubu üyeleri, Anıt Park'a gelerek yürüyüşü sonlandırdı. Grup, "Bayrak Şereftir, Şerefsizler Ne bilirö diyerek slogan attı.

İZMİT'TE BİN KİŞİLİK BAYRAGA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Kocaeli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'na üye yaklaşık bin kişi Lice'de Türk bayrağının indirilmesini protesto ederek sloganlar eşliğinde kent merkezinde yürüyüş yaptı.

Merkez Bankası önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık bin kişi Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Türk bayrağının indirilmesini protesto etti. Yürüyüş yolu boyunca "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde sloganlar atarak Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü.

BURSA’DA BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜNE 2 BİN KİŞİ KATILDI

Bursa’da Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 2 bin kişi , Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan olaylar sonrasında, bir kişinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na girerek Türk Bayrağı'nın indirilmesini protesto ettiler. 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' , “Ne Mutlu Türküm Diyeneö, “Kınamak yetmez, indirmek lazım, “Reklam bitti film başlıyor' yazılı pankartlarla yürüdüler. Aynı güzergahta BDP’li gurubun basın açıklaması yapması üzerine Ülkü Ocakları üyeleri Uluyol Caddesi yönüne kaydırılarak Atatürk Caddesi’ne yönlendirildiler.

BİTLİS'TE ÜLKÜCÜ, BDP'Lİ GERGİNLİĞİ

Bitlis'te bir grup ülkücü, Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Ülkücü gruba bir grup BDP'linin tepki göstermesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Polisin müdahalesi sonucu gerginlik büyümeden önlendi.

Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki direkte bulunan Türk Bayrağı'nın bir gösterici tarafından indirilmesi, Bitlis Ülkü Ocakları Derneği üyeleri tarafından protesto edildi. Akşam saatlerinde Nur Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 20 ülkücü, Türk Bayrağı taşıyarak kent merkezinde bulunan Ulu Cami önüne kadar yeldi. Cami önünde basın açıklaması yapmak istedikleri sırada ise bir grup BDP'linin tepkisi ile karşılaşıldı. Tepkiler yüzünden Ülkücüler, basın açıklaması yapamazken, olay yerine ise çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Yaşanan gerginlik polisin gelmesi ile son buldu. Olay yerine Emniyet Müdürü Saim işlek de gelerek incelemelerde bulundu ve burada BDP'li grupla bir süre görüşerek dağılmalarını istedi. Bunun üzerine her iki grup, olaysız şekilde dağıldı.

Haberin Devamı