Gazete Vatan Logo

Rejim ile YPG el ele!

TSK destekli ÖSO birliklerinin Münbiç’e ilerlemesiyle birlikte YPG, Batı Münbiç’te kaybettiği köyleri Suriye Rejimi’ne bıraktığını açıkladı

Rejim ile YPG el ele!

Ancak bölgedeki aktivistler YPG ile rejim arasındaki geçişi gözler önüne serildi. Aktivistlere göre daha önce YPG saflarında fotoğrafları çıkan hatta çeşitli açıklamalar yapan iki terörist Rus Kanalı RT’ye Suriye Ordusu adına röportaj verdi.

Rejim adına konuştu

YPG’li teröristler Tadif’ten Münbiç’e doğru geldiği ve bölgede konuşlanan rejime ait sınıf muhafız gücü Al Hajana birliğinde görevlendirildiği öğrenildi. Batı Münbiç’e konuşlanan Suriye Ordusu’na bağlı Al Hajana birliğinin sözcülüğünü yapan YPG’li teröristler, Suriye bayrağı altında yaptıkları açıklamada, “Suriye Ordusu Münbiç’in batısında kontrolü devraldı” demişti. Arapça yayın yapan Baladi News ise açıklamayı yapan kişinin Hamza Zaza adlı eski YPG’li olduğunu iddia etti.

Türk bayraklı ‘peç’

geçtiğimiz günlerde El Bab’da Türk Özel Kuvvetleri ile sohbet ederken görülen bir ÖSO askeri dün Münbiç’in batısındaki Ulaşlı kırsalında yaşanan çatışmalarda görüntülendi. Kolunda Türk bayraklı ‘peç’ taşıyan ÖSO savaşçısı, Ulaşlı’ya giren Sultan Murad Tümeni birlikleriyle YPG’ye karşı savaştı. Bu görüntülerle birlikte ÖSO’nun bölgede ne kadar ilerliği de görüldü.

Haberin Devamı