Gazete Vatan Logo

Rahibin bağlantıları FETÖ’nün yöneticileri!

İzmir’de tutuklu yargılanan ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson’ın bağlantısı olduğu iddia edilen bazı isimlerin FETÖ’nün sözde üst düzey yöneticilerinden olması dikkati çekiyor.

Rahibin bağlantıları FETÖ’nün yöneticileri!

Tanık ve gizli tanıklar, soruşturma ve mahkeme safhasında Brunson’ın, FETÖ’nün sözde Ege Bölgesi’nden sorumlu imamı Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa, “FETÖ üyesi olmak” suçlamasıyla yargılanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi yöneticilerinden avukat Taner Kılıç, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından yurt dışına firar eden Ömer Karagöz, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Karabağlar Genç İşadamları Derneği Genel Sekreteri Oğuzhan Türkkan, KHK ile kapatılan Şanlıurfa’daki Ortadoğu Sağlık Merkezinin sahibi ve FETÖ’nün sözde üst düzey yöneticilerinden firari sanık İbrahim Halil Baysal ile görüştüğü yönünde ifade verdi.

O imam ABD’ye kaçtı

ABD uyruklu papaz Brunson’ın çok sık bir araya geldiği iddia edilen FETÖ’nün sözde Ege Bölgesi’nden sorumlu imamı Baz, terör örgütünün önemli isimleri arasında yer alıyor. İzmir dahil 8 ilden sorumlu olduğu belirtilen Baz’ın 17-25 Aralık kumpas sürecinin ardından ABD’ye kaçtığı biliniyor. Brunson ile firari sanık Bekir Baz’ın görüştüğüne dair İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin teknik inceleme raporu, delil olarak mahkemeye sunuldu. Brunson’ın ilişkisi olduğu belirtilen Murat Safa da Baz’ın yardımcısı olarak görev yaptı. Birçok FETÖ soruşturmasında ismi geçen Safa’nın Endonezya’ya kaçtığı yönünde bilgiler mevcut. Murat Safa ile Brunson’ın GSM hattının aynı yerde sinyal verdiği de rapor edildi.

Haberin Devamı