Gazete Vatan Logo

R.E.M. (Çıldırmicam) sahnede

Bilgi Üniversitesi “Bi’ Müzikal Kulübü” öğrencilerinin yazıp sahneledikleri müzikal oyun gösterisi, “R.E.M. (Çıldırmicam)”, Cuma akşamı Zorlu Center PSM Drama sahnesinde.

R.E.M. (Çıldırmicam) sahnede

No Problem-MFO, S.O.S- ABBA, Don’t Stop Believen'- JOURNEY, We Go Together –GREASE gibi sevilen parçaların canlı performansları ile zenginleştirilen gösteriyi; Bilgi Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinden bir araya gelen 27 öğrenci yazıp, yönetti. Bi ‘müzikal, teknik destek, sahne dekorları ve orkestrası da dâhil olmak üzere tamamı Bilgi'li öğrencilerden oluşan ekibin bir yıla yakın çabası sonucu ortaya çıktı. Kısıtlı kaynaklarla müzikal yapmanın zorluklarını konu alan Bi ‘müzikal’de gençlerin, karşılarına çıkan engellere karşı el ele, inançla verdikleri büyük mücadele yoğun duygularla anlatılıyor. Canlı orkestra ve danslarla desteklenen; vokalleriyle seyirciyi hem düşündürecek hem eğlendirecek olan Bilgi’li gençler, bu performanslarıyla aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesine de imza atarak, biletlerden elde edilecek tüm geliri ‘Eğitime Tam Destek’ sloganıyla kimsesiz çocukların eğitimine bağışlayacaklar.

“R.E.M. (Çıldırmicam), oyunuyla ilgili olarak oyunun müzikal yönetmeni Emir Çetinoğlu; “Orkestramızda yer alan doğulu ve batılı müzik enstrümanlarının (saksafon, kemençe, basgitar, gitar, davul gibi) oluşturduğu mozaik, ülkemizin barındırdığı çeşitliliğe ve uyuma çok güzel örnekler teşkil ediyor. Ortama, duruma bakmadan, kimseyi ayırıp yargılamadan, hiçbir şeyi kafaya takmadan, gelin düşüncelerimizi, duygularımızı bize yakışan biçimde müzik aşkıyla paylaşalım” diyor.

Haberin Devamı