Gazete Vatan Logo

Queen, Beatles iş yapmadı EMI’nin CEO’su kovuldu!

Pink Floyd, Victoria Beckham, Beatles, Corn gibi ünlülerin albümlerini satan üçüncü büyük müzik şirketi EMI’nin CEO’su Levy düşük kâr yüzünden kapı önüne kondu

Universal ve Sony’nin ardından dünyanın en büyük üçüncü müzik şirketi EMI’nin 2006 yılındaki satış ve kâr rakamları sermayedarları memnun etmeyince şirketin CEO’su Alain Levy ve Yönetim Kurulu Başkanı David Munns kapının önüne konuldu. Bünyesinde Rolling Stones, Pink Floyd, Beatles, Spice Girls, Fredyy Mercury, Robie Williams, Corn gibi dünyaca ünlü yıldızları barındıran şirketin hisseleri bu gelişmelerin ardından Londra Borsası’nda tepe taklak oldu. 11 Aralık tarihinde gördüğü 300 sterlinlik seviyenin ardından sürekli düşen EMI hisseleri dün yüzde 6.71 daha gerileyerek 246 sterline indi.

Şirketin piyasa değeri bu düşüşün ardından 4.2 milyar dolardan, 3.9 milyar dolara geriledi. EMI’de CEO ve Başkan’nın kovulmasına şirket hisselerinde de rekor düşüşe yol açan kâr rakamları henüz borsaya açıklanmazken, şirket yetkilileri mali performansı düzeltmek için 2007’de 220 milyon dolar tasarrufa gideceklerini açıkladı.

EMI, 2005 yılında 250 milyon sterlin (487 milyon dolar) kâr ederken, satış geliri 2 milyar sterlin (3.9 milyar dolar) olarak gerçekleşti. Dünya çapında 5 bin 600 çalışanı bulunan şirket bugüne kadar bin 300’ün üzerinde albüm yaptı.

Haberin Devamı