Gazete Vatan Logo

Profesör kanıtları böyle çöpe attı

Profesör kanıtları böyle çöpe attı

Erzurum’daki FETÖ’ye yönelik soruşturma sonucu tutuklanan Prof. Dr. Halil İbrahim Tanç’ın, gözaltına alınmadan önce delilleri yok etmeye çalıştığı görüntüler ortaya çıktı. Gözaltı için emniyete götürülen Tanç’ın fakültedeki çalışma odasında yapılan aramada bilgisayar kasasının yerinde olmadığı belirlendi. Bu tespit üzerine üniversiteye ait güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, Tanç’ın odasındaki bilgisayar kasasını alarak evine götürdüğünü ve flash bellekleri de çöpe attığını tespit etti.

Bunun üzerine Tanç’ın üniversite lojmanlarındaki evine giden ekipler, iş yerinden götürdüğü bilgisayar kasasına ulaştı. Ekipler, aynı bölgedeki çöp kutusunda da 3 flash bellek ele geçirdi.

‘İki kez yanına gittim’

Tanç, emniyette verdiği ifadede FETÖ ile bağlantısı olduğunu, kendisinin de Atatürk Üniversitesi yapılanması içinde yer aldığını itiraf etti. İfadesinde, FETÖ elebaşı Gülen’in iki toplantısına katıldığını belirten Tanç, “Ben 2012 yılında iki kez Amerika’ya gittim. Burada her defasında ismini bilmediğim bir kişi tarafından havalimanından alınarak Fethullah Gülen’in Pensilvanya’daki malikanesine götürüldüm. Bu gidişlerim sırasında Gülen’in büyük bir salonda yaptığı toplantılara katıldım” diye konuştu. Tanç, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Haberin Devamı