Gazete Vatan Logo

Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'a veda

Van’ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun için Galatasaray Lisesi'nde ardından da Sultanahmet Camii'nde tören düzenlendi. Sultanahmet'teki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Dursun'un sözlerini hatırlatıp, "Son zamanlarda da özellikle Dicle'nin kuzularına da aşkı vardı. Ve 'Dicle'nin kuzularını çakallara yedirtmeyeceğiz' diye bir yaklaşımı vardı. Haluk Hoca hiç endişe etme Dicle'nin kuzularını Allah'ın izniyle çakallara yedirtmeyeceğiz. Onların karşısındaki dik duruşumuz aynen devam edecek" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'a veda

Van’ın Erciş ilçesinde dün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'a veda. Dursun için ilk tören Galatasaray Lisesi'nde düzenlendi. İkinci tören ise Sultanahmet Camii'nde gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haluk Dursun'un eşi Gülşen Dursun ve kızı Nilay Dursun'a taziyelerini iletti.

Törende konuşan Erdoğan, "Öncelikle Haluk Hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, milletimize ve bilim dünyasına başsağlığı diliyorum" dedi. Prof. Dr. Haluk Dursun'un sözlerini hatırlatan Erdoğan konuşmasında şunları dile getirdi:"Malum sevgili peygamberimiz hadisi şeriflerinde; alimin ölümü alemin ölümü gibidir buyuruyor. Şimdi biz bunlardan bir tanesini daha yaşıyoruz. Haluk hocamız bizim önemli bir yol arkadaşımız oldu. Ve kültürde, sanatta edebiyatta bir tarihçi olarak tarihte bizimle yol yürüdü. Ve bu yol yürüyüşü esnasında da gerçekten onun dürüstlüğü, onun duruşu, vakarı örnekti.

Haberin Devamı

Hele hele gurbetteki o öğrencilerimize her ay tarih dersi vermek üzere oraya gidiş gelişleri, özellikle bir Tuna aşığı olması hasebiyle de Tuna dersleri çok çok anlamlıydı.Son zamanlarda da özellikle tabi Dicle'nin kuzularına da aşkı vardı. Ve 'Dicle'nin kuzularını çakallara yedirtmeyeceğiz' diye bir yaklaşımı vardı. Haluk Hoca hiç endişe etme Dicle'nin kuzularını Allah'ın izniyle çakallara yedirtmeyeceğiz. Onların karşısındaki dik duruşumuz aynen devam edecek. Bizler özellikle Haluk Hocamızın yola çıktığı o günden eserinde de icra ettiği gibi şimdi aynı yere kendisini uğurluyoruz. Makamı cennet olsun." Konuşmasının ardından Erdoğan Dursun'un tabutuna omuz verdi.

AYASOFYA'DAN SELA OKUNDU
Dursun için Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi'nden sala okundu. Dursun'un cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Dursun törenin ardından defnedilmek üzere Kocaeli Hereke'ye götürüldü.

Haberin Devamı

GALATASARAY LİSESİ'NDEKİ TÖREN


“Yaptığı her hizmet için kendisine minnettarız”

Galatasaray Lisesi'ndeki törende konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy bir konuşma gerçekleştirdi. Dursun’un ‘Memleketin kara yazısını değiştirmek için durmadan koşturmalıyız. Biz hep birlikte Anadolu’yuz’ sözü ile konuşmasına başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Değerleri hocam yine memleketi için koşarken bizleri derin bir keder içinde bıraktı. Bir akademisyen bir bürokrat bir kültür insanı olarak görev aldığı makamlarda gerçekleştirdiği çalışmalar, hayata geçirdiği projeler ve ilham olduğu gençlerle düşlerinin çoğunun gerçekleştirdiği bir profesördür.

Çoğunu diyorum çünkü beraberce gerçekleştirdiğimiz çok proje vardı. Bilinçli ve donanımlı bir nesil yerleştirmek için bir yandan projeler hayata geçirirken bir yandan da genç kuşakla beraber oldu, dijital medyaya büyük bir ustalıkla dahil oldu. İçişleri Bakanlığı’ndaki görevlerinden bakanlığımız bünyesinden gerçekleştirdiği bir çok proje, miniatürk projesinden, Ayasofya ve Topkapı Sarayı müzesinde gerçekleştirdiği birçok yeniliğe son olarak bakan yardımcısı olarak yaptığı her hizmet için minnettarız” dedi.

Haberin Devamı


“Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırmama yolunda tüm gücümüzle çalışacağız”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Herkese örnek bir kişiliği, bir ağabeyi, bir devlet adamını, bu kutsal bayrağın aşığı bir insanı elim bir trafik kazasında kaybetmenin ve ahirete yolcu etmenin, bir vedanın vesilesiyle bir aradayız. Ahmet Haluk Dursun hocamız. Gerçekten geçlerimizi, gençliğimizi çok önemseyen, onlar için her imkanını feda eden bir ağabeyimizdi. Bizler de onun tabiriyle Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırmama yolunda tüm gücümüzle çalışacağız. Değerli ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.


“Onun öğretilerini takip etmeye devam edin” Babası Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Nilay Dursun ise “Babam hiçbir zaman üzüntülü olan insanlardan, üzüntüye kendini bırakanlardan hoşlanmazdı. Babamın canı gönülden en sevdiği şey gençlerdi. Derdi ki, milletinizi, kültürünüzü tanıyın. Her zaman merak edin, merak bir insandaki en önemli özelliktir. Çok okuyun, çok gezin, okuyarak gezin. Sizler de, bilenler ve bilmeyenler onu mutlu edebilmek için okumaya, öğrenmeye, onun öğretilerini takip etmeye devam edin. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı