Gazete Vatan Logo

Prof. Dr. Abay: Cinsel sorunlar mutsuzluk nedeni

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Pskiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Abay, ilk gece korkusu, aile baskısı ya da geçmişte öğrenilen yanlış bilgilerin çeşitli cinsel sorunlara neden olduğunu söyledi

Prof. Dr. Abay, bu cinsel sorunları yaşayan erkek ve kadınların hayattan zevk almadıklarını, kendilerini değersiz hissettiklerini ve bireysel ilişkilerde ciddi sorunlar yaşadıklarını açıkladı.

Kadının cinsel organındaki kasların istek dışı kasılmasına bağlı cinsel ilişkiye girememesi hastalığına vajinismus adı verildiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan Abay, polikliniğe başvuran kadınların en çok bu hastalıktan yakındıklarını söyledi.

Her 3 kadından birinin hayatları boyunca hiç cinsel istek duymadıklarını ve yüzde 50'sinin de orgazm sorunu yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Ercan Abay, "Tüm bu sorunların ardında toplumsal baskılar yer alıyor. Geçmişten edilen yanlış bilgiler aile baskısı, utanma, suçluluk, günahkarlık duyguları çeşitli cinsel sorunlara neden oluyor. Yaşanan bu cinsel sorunlar, hem erkeğim hem de kadının ciddi ruhsal travmalar yaşamasına neden oluyor. Çözüm sağlanmazsa mutsuzluk, karamsarlık, yaşamdan zevk almama kendini değersiz hissetme gibi sorunlara yol açıyor" dedi.

Cinselliğin utanılıp gizlenecek bir konu olarak görülmemesini belirten Prof. Dr. Abay, medya ve internet ortamı sayesinde insanların bu konuda bilinçlenmeye başladığını söyledi.

Haberin Devamı