Gazete Vatan Logo

Pöttering: "Tam üyeliği konuşmak istemiyoruz"

Avrupa Parlementosu (AP) Hristiyan Demokratlar Partisi (EVP) Meclis Grup Başkanı Hans-Gert Pöttering, Türkiye'ye verilecek muhtemel müzakere tarihine karşı olduklarını birkez daha ifade etti

Pöttering, "Biz Türkiye ile tam üyeliği konuşmak istemiyoruz. Bizler bu ülke ile imtiyazlı ortaklık teklif ediyoruz. Bunun üzerinde çalışmamız gerekir. İnsan haklarının ihlal edildiği bir ülkenin, yani Türkiye'nin Avrupa Birliği'ni zorlayacağı bir gerçektir. Bu sebeple imtiyazlı ortaklık şu aşamada en uygun olanıdır. Avrupa Birliği ölüme terk edilmemelidir, ölüme götürülmemelidir" dedi.

Türkiye'ye verilecek muhtemel müzakere tarihi sebebiyle Fransa'daki Ermeni tartışması konusundada net bir açıklama geldi.

Fransa Dışişleri Bakanı Michel Barnier, Türkiye'nin Ermeni meselesinin AB'den müzakere tarihi alabilmesi için herhangi bir önşart olarak ortaya atılmadığını bir kez daha dile getirdi. Barnier, "Bu konuda Türkiye'ye herhangi bir baskı veya önşart şeklinde getirilmemiştir. Zaten hukukende böyle birşey yapmamız mümkün değildir" dedi.

Almanya'nın en büyük bulvar gazetesi olan Bild, Başbakan Erdoğan'ı okuyucularına tanıttı.

"Bu inançlı Müslüman Avrupalı mıdır?" şeklinde manşet atan gazete, Erdoğan'ın hayatına geniş yer ayırdı. Haberde Türkiye ile ilgili değişik konulara değinilirken, enteresan yorumlarda dikkat çekti.

Gazete "Türkiye, Truva filminde olduğu gibi bir atın içinde Avrupa'ya girmeye mi çalışıyor, ardından o zaman Kur'an-ı Kerim'den ayetler mi okuyacak, dinletecek?" şeklinde yorumlarda bulundu.

Gazetede Alman halkının büyük bir çoğunluğunun Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine karşı çıktığı öne sürülerek, Başbakan Erdoğan, akıllı, inançlı bir siyasetçi olarak lanse ediliyor.

41 yıldır Avrupa'ya üye olmak için bu ülkenin büyük bir çaba sarfettiğini belirten gazete, bu büyük rüyanın Başbakan Erdoğan sayesinde gerçekleşebileceğini kaydetti.

Gazete ayrıca, Erdoğan'ın hayatını geniş bir şekilde okuyucularına iletti.

Haberin Devamı