Gazete Vatan Logo

Polisiye ustaları Kara Hafta İstanbul Festivali’nde buluştu

Polisiyenin usta isimleri, Pera Palace Hotel Jumeirah’da, DenizBank ev sahipliğinde 2’nci Kara Hafta İstanbul Festivali için bir araya geldi.

Polisiye ustaları Kara Hafta İstanbul Festivali’nde buluştu

Pera Palace Hotel Jumeirah, geçtiğimiz yıl ünlü yazar Agatha Christie’nin doğumunun 125’nci yılı şerefine gerçekleştirdiği Kara Hafta İstanbul Festivali’nin ikinsini bu yıl DenizBank ana sponsorluğunda düzenliyor. Geçtiğimiz perşembe başlayıp bugün sone erecek festivalin teması ise 1933’te İstanbul’a gelip Pera Palace Hotel Jumeirah’ta konaklayan ve Türkiye’de geçen iki kitap yazan ünlü Belçikalı yazar Georges Simenon. Festival, Türk polisiye romanının en ünlü kalemi Ahmet Ümit, dünyaca ünlü yazar, kitapları Alfa Yayınları tarafından yayımlanan Philip Kerr gibi isimleri ağırladı...

Efsane yazarlar İstanbul’da...

Festivale; Britanyalı yazar Philip Kerr, Tibor Fischer, Sam Wilson, David Walton, Mari Jungstedt gibi polisiye alanında uluslararası üne sahip yazarların yanı sıra Sevin Okyay, Elçin Poyrazlar, Suphi Varım ve Türkiye’nin ilk polisiye dergisi 221B de katıldı.

Gün sayısı artsın talebi var

Festivalin Komite Başkanı Yazar Ahmet Ümit festivali geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Şehir ve edebiyat arasındaki ilişkinin suçtan yola çıkarak bir dışavurumu olan Kara Hafta, dünyanın değişik yerlerinde yaşayan yazarları buluşturuyor” diye konuştu. Ümit, gerek Türkiye’den gerekse dünyadan festivale katılmak isteyen yazarların ikinci yılda önemli artış gösterdiğini kaydederek “Kara Hafta’ya tüm okurları bekliyoruz” dedi ve şunları ekledi: “Kara Hafta aslında önce Avrupa’da başlayan, şehirlerle ilgili bir festival. Suç ve edebiyatı konu edinen, hem de şehri anlatan bir organizasyon. Geçtiğimiz sene merkezde Agathe Christe, bu yıl ise Belçikalı yazar Georges Simenon bulunuyor. Paneller, söyleşiler ve oturumlar yapıyoruz. Bu etkinlikte bir de Sevin Okyay’a vereceğimiz bir onur ödülümüz var. Polisiye okuyan büyük bir kitle bulunuyor. Organizasyonun gün Gün sayısını daha çok artıralım talebi geldi”.

Haberin Devamı

Bugünün programı:

14:00 - Polisiyelerin İlginç Kahramanları (Tibor Fischer, Sam Wilson, moderatör: Nazlı Berivan Ak)

14:00 - Sinema, Televizyon ve Polisiyeler (Taner Ay, Armağan Tunaboylu, moderatör: İbrahim Tutanji)

Haberin Devamı

15:30 - Semt Polisiyesi, Kent Polisiyesi (Suphi Varım, Çağatay Yaşmut, moderatör: Algan Sezgintüredi

17:00 - Kuantum ve Polisiye (David Walton)

18:00 - Tarihi Romanlarda Polisiye (İskender Pala, Ömer Erdem)

20:00 - Aşk Köpekliktir (Tiyatro gösterimi)

Not: Etkinlikler ücretsiz. Ancak Pera Palas’ı arayıp rezervasyon yaptırmanız şart.