Gazete Vatan Logo

Polis ‘Rızgar’ın peşinde

Diyarbakır’daki patlamanın failini hemen yakalayan güvenlik güçleri bombayı hazırlayan ’Rızgar’ kod adlı teröristin kimliğini de saptadı

Güvenlik güçleri Diyarbakır’da 6 kişinin öldüğü patlamanın faili Erdal Polat’ın yakalanmasının ardından olayda bombacıya yardımcı olan ’Rızgar’ ve ’Hacı’ kod adlı teröristlerin peşine düştü.

Erdal Polat’ın verdiği bilgilerden yola çıkarak kent merkezindeki operasyonlar genişletilirken, kırsal kesime açılan ilçe yollarında da jandarma timleri denetimleri en üst seviyeye çıkardı. Jandarma ekipleri bombanın getirildiği Lice ile Kulp’a giden yol güzergahlarını sıkı kontrol altına aldı.

Otomobil araştırılıyor

Bombayı Diyarbakır’a getirip Erdal Polat’a teslim eden ve açık kimliği henüz tespit edilmeyen ancak eşgali belirlenen ’Hacı’ kod adlı kuryenin yakalanması için teknik takip ve operasyonlar devam ediyor.

Kuryenin Lice’de ailesiyle birlikte yaşadığı, kendisine ait 06 plakalı beyaz renkli LPG’li Kartal marka bir otomobilinin olduğu saptandı. Güvenlik güçleri, trafik tescil kayıtlarından yola çıkarak LPG’si araç ruhsatına işlenen Lice’deki Kartal marka otomobiller üzerinden çalışma yaparak kurye teröriste ulaşmaya çalışıyor.

Lice nüfusuna kayıtlı

Bombalı saldırıda yeralan ’Rızgar’ kod adlı diğer teröristin ise Lice’nin Derhust Köyü nüfusuna kayıtlı Mehmet Söğüt olduğu saptandı. 31 yaşındaki ’Rızgar’ kod adlı teröristin 1993 yılında PKK’ya katıldığı, Silvan ile Kulp arasında kalan bölgede birim sorumlusu olduğu, Kuzey Irak’taki örgütün ana karargahıyla bağlantı kurduğu, telsiz kodunun ’Avaşin’ olduğu, kalaşnikof tüfek, küçük telsiz, cep telefonu ve 2 el bombası taşıdığı tespit edildi.

Bombayı hazırlayan kişi

Terörist Mehmet Söğüt’ün ayrıca patlayıcı uzmanı olması nedeniyle bombayı hazırlayan kişi olduğu ve bu nedenle ’Hacı’ kod adlı kurye ile birlikte Diyarbakır kent merkezine geldiği de belirlendi.

FOTOĞRAFTAKİ ARKADAŞI ÖLDÜ

Erdal Polat ile bir sığınakta fotoğrafı bulunan teröristin ’Tekoşer’ kod adlı Bedri Odabaşı olduğu saptandı. Odabaşı’nın geçen Haziran’da Silvan’da çıkan çatışmada öldüğü açıklandı.

Haberin Devamı