Gazete Vatan Logo

PKK'nın yeni liderine bak!

Zübeyir Aydar 1991'de Meclis'te Cumhuriyet'e bağlılık yemini etmişti, şimdi PKK'nın başında meydan okuyor

Ankara- Siirt'ten 1991'de SHP listesinden milletvekili seçilen ve Meclis'te Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü koruyacağı konusunda "şerefi ve namusu" üzerine and içen Zübeyir Aydar, terör örgütü PKK'nın yeni başı oldu ve Türkiye'ye tehditler savurdu.

PKK ve ardından KADEK'in tasviye edilmesinden sonra KONGRAGEL'in genel başkanı olan Zübeyir Aydar, bu örgütün kongresi sonuçlarını Kuzey Irak'ta düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Terör örgütü KONGRAGEL'in halk örgütlenmesi olduğunu iddia eden Aydar, Türkiye'ye tehditler savurarak şöyle dedi:

* Türk devletinin 1 Eylül 1998 tarihinde tek taraflı olarak ilan edilen ateşkesin cevapsız kaldığını, bununla birlikte Türk Devleti her yönüyle üzerimize gelerek, ateşkesi bir fırsat olarak değerlendirmiş, KONGRAGEL'in bitirilmesi için kullanmıştır. Ateşkes ilan edildiği günden beri bizim tarafımızda birçok adım atılmıştır. Gelinen noktada özellikle, son bir buçuk iki aydır yapılan operasyonlar ve Abdullah Öcalan üzerinde arttırılan tecrit ve izolasyon ile ateş kesin siyasi ve fiili anlamda geçerliliğini yitirdiği ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine meşru savunmanın bundan sonra yerine getirileceği kararı alınmıştır.

Turistleri uyardı
* Halk Savunma Güçleri 1 Haziran itibariyle ateşkesin bittiğini ve meşru savunma savaşının başlayacağını belirtmiştir. Bunun üzerine Türkiye'ye gelecek olan turist ve işadamlarına bir çağrıda bulunmuştur. Ama bu çağrı, sivillere ya da ülkeye gelecek işadamları ve turistlere yönelik bir saldırının veya yönelimin olacağı şeklinde ele alınmamalı. Yapılan çağrı sadece Türkiye'ye gelen kişilerin tedbir almaları için ve zarar görmemeleri için yapılmıştır.

TSK'yı tehdit etti
* Kongremizde savaş şartları ve yöntemleri de değerlendirilmiş alınan karar gereği, Cenevre Sözleşmesi'ne göre davranılacak. Sadece TSK'ya karşı değil, aynı zamanda bize yönelecek bütün güçler için geçerlidir.

Apo'nun sözünden hiç çıkmadı
1961'de Siirt'te doğan Zübeyir Aydar, İstanbul Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. İnsan Hakları Derneği Siirt Şube Başkanlığı yapan Aydar, PKK çizgisinde yayın yapan Ülke gazetesine yazarlık yaptı. Halkın Emek Partisi'in (HEP) kuruluş çalışmalarında aktif yeraldı. 1991 genel seçimlerinde HEP'in, SHP ile ittifak yapması sonucu, bu partinin listesinden Siirt Milletvekili seçildi. Meclis'te, Leyla Zana ile Kürtçe ant içti ve bu olay büyük tepki aldı. Zana ve Dicle SHP'den istifa edip Demokrasi Partisi "DEP"e katıldı. Zana ve Dicle'nin ardından 14 milletvekili daha SHP'den ayrılarak, DEP'e geçti. Bu milletvekilleri arasında Zübeyir Aydar da yeraldı. Daha sonra dokunulmazlıkları kaldırıldı, haklarında tutuklama kararı çıkarıldı. Tutuklama kararı çıkmadan bir süre önce Aydar yurtdışına kaçtı. Yurtdışında olduğu için yargılanmaktan kurtulan Aydar, aktif olarak PKK çalışmaları içinde yer aldı. K. Irak'ta söz de ulusal kongrenin toplanması için çalıştı. Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra örgüt içinde başlayan ayrışmada, Öcalan'ın kanadında yer aldı ve yıldızı hep parladı. Şimdi KONGRAGEL'in başkanı...

Haberin Devamı