Gazete Vatan Logo

PKK'nın Türkiye'deki kampları da vuruldu!

Türkiye, PKK ve IŞİD'e yönelik çok yönlü sınır ötesi harekâtının 5. gününde PKK mevzilerini Derecik, Aktütün ve Tekeli taburlarından Fırtına obüsleri ile bombaladı. Diyarbakır ile İncirlik'ten gün boyu havalanan savaş jetleri de yurtiçindeki PKK hedeflerini hedef aldı

PKK'nın Türkiye'deki kampları da vuruldu!

PKK ve IŞİD'e yönelik çok yönlü sınır ötesi harekâtın 5. gününde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı hudut taburları, Hakkâri ve Şırnak karşısındaki PKK mevzileri ile teröristlerin geçiş güzergahı olarak kullandığı alanlar Fırtına obüsleri tarafından hedef alındı.

Dün gece sınırlı sayıda savaş jetiyle yurtiçi ve yurtdışındaki PKK mevzilerini vuran TSK unsurları bu Sabah Derecik, Aktütün ve Tekeli taburlarından sınır ötesi mevzileri hedef aldı. Operasyonda PKK militanlarının geçiş güzergâhlarının da vurulduğu ifade edildi.

Yurtiçi hedefler vuruldu

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü ve İncirlik Üssü'nden de gündüz saatlerinde sınırlı sayıda jetin havalandığı belirtildi. Alınan bilgilere göre, havalanan jetlerin keşif maksatlı Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'taki IŞİD ve PKK mevzilerine yönelik operasyon icra etti. Aynı şekilde insanlı keşif uçakları ile insansız hava araçları da keşif maksatlı olarak, TSK unsurlarının PKK ve IŞİD hedeflerine verdiği zayiatı tespit etmekle görevlendirildi.

8. Ana Jet Üssü'ndeki "Pars" filonun (181. Filo) daha sonra da PKK'nın yurtiçindeki mevzilerini hedef aldıkları öğrenildi. Askeri kaynakların doğruladığı operasyon dört F-16 ile yapıldı. Operasyon sabah 08.30 sıralarında başladı ve öğlene kadar sürdü. Bu operasyonda Hakkâri ve Şırnak kırsalındaki PKK kampları vuruldu.

Haberin Devamı

Kaynak: Milliyet