Gazete Vatan Logo

PKK'nın kaos planı deşifre oldu!

Terör örgütü PKK’nın Bingöl’de, vali ve emniyet müdürü ile jandarma karakoluna yapacağı saldırı, güvenlik güçlerine teslim olan bir itirafçının ifadeleriyle ortaya çıktı. Örgütten 21 Eylül çarşamba günü kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı, örgütün Bingöl’de büyük bir eylem hazırlığı içinde olduğunu anlattı. Teslim olan PKK’lının verdiği bilgiler doğrultusunda güvenlik güçleri, ilk operasyonu Bingöl-Elazığ Karaloyu üzerinde yaptı. Kurudere Mevkii’nde menfez altına bırakılan 4 büyük boy mutfak tüpü içine TNT, C-4 ve amonyum nitrat karışımı ile hazırlanan, tahrip gücü yüksek el yapımı uzaktan kumandalı 4 bomba ele geçirildi. Şehir merkezine 7 kilometre uzaktaki Bilaloğlu Jandarma Karakolu çevresindeki yapılan arazi aramasında 3 noktaya yerleştirilen basma düzenekli ve uzaktan kumandalı 3 bomba daha bulundu.

Sniper’lar vuracaktı

Verdiği bilgilerin doğru çıkması üzerine yeniden sorguya alınan PKK’lının jandarma karakolunun saldırı planını anlattı. PKK’lının ifadelerine göre, teröristler 25 ya da 26 Eylül tarihlerinde Bilaloğlu Köyü’ndeki jandarma karakoluna 4 ayrı noktadan saldırı yapılacaktı. Mevzilere yaklaşmayı amaçlayan teröristler, 4 noktadan önce uzun namlulu silahlarla saldıracaktı. Karakola hakim olan üç tepeye gizlenecek 3 PKK’lı keskin nişancı ise, karakol içinde hareket eden askerleri vuracaktı. Saldırının ardından karakola karadan ve helikopterle gelecek takviye birlikleri de hedef alan PKK’lılar, helikopterin olası indirme alanları ile karayolundaki menfeze tahrip gücü yüksek patlayıcılar yerleştirdi.

Valiye suikast planı

PKK’lının ifadelerine göre, saldırı olduğu sırada sivil giyimli iki PKK’lı da, Bingöl şehir merkezine sızacaktı. PKK’lılar, çatışmada, yaralanacak askerleri hastanede ziyaret edeceğini düşündükleri Vali, Emniyet müdürü ile üst düzey askeri yetkililere suikast düzenlemeyi planladı.

Her gün sınır ötesi operasyon yapılıyor!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terörle mücadelede terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarına yönelik sınır ötesi hava operasyonların aralıksız devam ettiğinisöyledi: “Bilin ki her gün silahlı kuvvetlerimizin sınır dışı operasyonu vardır. Biz her gün açıklama yapmıyoruz, ama mücadelede hiçbir kesinti yok. Kara operasyonu ise ne zaman gerekirse... Teknik bir konu. Derlerse ki güvenlik güçlerimiz; ’Bu noktadan sonra kara operasyonu gerekir’, işte o noktada...”

‘Bunların kutsalı yok’

“Bunların hiçbir kutsalı ve değeri yok. Sanıyorlar ki; terörle bir şey kazanacaklar... Ama terör çıkmaz sokaktır. Vahşetin özürle telafisi olur mu, gider mi? Vahşet bitmez. Biliyorsunuz bizim inancımıza göre; yaşlıya, kadına, çocuğa dokunulmaz. Bunlar Ankara’da da, Siirt’te de masumları öldürdüler.”

Haberin Devamı