Gazete Vatan Logo

PKK’dan Sincar’a yığınak!

TSK’nın ikinci Kandil’e çevrilmeye çalışılan, Türkiye sınırından kuş uçuşu yaklaşık 110 km uzaklıktaki Sincar’a operasyon yapacağına dair haberler PKK’yı harekete geçirdi

PKK’dan Sincar’a yığınak!

PKK’nın yaklaşık 2 bin 500 terörist gönderdiği, 9 kamp kurduğu, karakol ve kontrol noktalarıyla yerleştiği Sincar’a TSK’nın gerçekleştirmesi beklenen ‘Fırat Kılıcı’ veya ‘Dicle Kalkanı’ adlı operasyona karşılık yığınak yaptığı bildirildi. Ana omurgasını terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin oluşturduğu SDG, ABD tarafından DEAŞ’a karşı kullanmaları için verilen zırhlı araçlar ve silahların bir kısmını Sincar’a gönderdi.

‘PYD başlarını ağrıtacak’

Gelişmeleri VATAN’a yorumlayan terör uzmanı Abdullah Ağar, “NATO 2014’te imzaladığı ‘Müşterek Tehdit Dökümanı’nda PYD’yi terör örgütü olduğunu kayıtlara geçirdi. PYD’yi kullanmak NATO felsefesine ve ABD yasalarına aykırı. Bu yapılanmanın sırf Batı menfaatlerine hizmet ediyor diye meşrulaştırılması veya şirin çocuğa dönüştürülmesi gelecek dönemde başlarını ağrıtacak. DEAŞ çok önemli bir problem ama coğrafyanın en önemli sorunu PKK” dedi.