Gazete Vatan Logo

PKK'dan hain tuzak

Batman'da mayın patlaması: 4 ölü

PKK'lı teröristler Güney Raman petrol sahasına girdi. Petrol vanasını açarak ateşleyen PKK'lılar, kaçtıkları yola mayın döşedi.

Batman’da bir rafineriyi kundaklayan PKK’lı teröristler, çıkan yangını söndürmeye gidenlerin kullanacağı yola da mayın döşedi. Mayın BDP’li eski yönetici, baro eski başkanı ve İHD eski başkanını öldürdü

Teröristler, son hedefi Batman’da Hasankeyf yolu üzerindeki, TPAO’ya ait Güney Raman petrol bölgesi oldu.Önceki akşam 21.40’ta Demirbilek Köyü Golik Tepe bölgesinde bulunan tesise gelen 3 terörist, 2 bekçinin ellerini bağlayarak etkisiz hale getirdi. Boş bekçi kulübelerine ateşe veren teröristler daha sonra sahada bulunan 750 varil kapasiteli petrol depolama tankının vanasını açtı. Ham petrol tankına 18-20 el ateş ederek kundaklayan saldırganlar olay yerini terk etti. PKK’lı teröristler daha sonra Demirlipınar Köyü’ne giden stabilize yola mayın döşedi.

Konteynerden yükselen alevleri gören 2 kilometre uzaklıktaki Demirlipınar Köyü’nde oturanlar elektrik direğinden çıktığını düşündükleri yangının alevlerini görünce söndürmek için hemen harekete geçti. Demirlipınar Köyü Muhtarı ve İHD Batman Şubesi eski Başkanı olan 47 yaşındaki Sadi Özdemir, ağabeyi BDP eski yöneticilerden 55 yaşındaki Salih Özdemir, Almanya’da oturan kardeşi 45 yaşındaki Sofi Ödemir ile Batman Barosu eski Başkanı 48 yaşındaki Sedat Özevin de özel araçla yangını söndürmek üzere hareket etti.

Özevin’in yönetimindeki 72 DY 411 plakalı otomobil, saat 005’te stabilize yolun 500’üncü metresine döşenen mayının üzerinden geçince büyük patlama oldu. Patlamada araç parçalanırken içindekiler de öldü. Patlamada ölen Batman Barosu eski başkanlarından Sedat Özevin’in, halen BDP Batman İl Başkanlığı’nı sürdüren Saadet Becerekli’nin amcasının oğlu olduğu belirlendi.

Mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren 3’ü kardeş 4 kişinin mezarı yan yana kazıldı. Batman Bölge Devlet hastanesi morguna kaldırılan Özdemir kardeşler ile eski Baro Başkanı Özevin’in otopsileri sürerken, tanınmaz hale gelen cesetlere ait parçaların bir bölümü bu sabah olayın olduğu bölgede Jandarma tarafından toplatıldı.

BDP’li vekiller cenazede

Saldırıda ölen 4 kişiden Salih, Sadi ve Sofi Özdemir kardeşler, köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Batman Valisi Ahmet Turhan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, BDP milletvekilleri Emine Ayna, Ayla Akat Ata, Osman Özçelik ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Cenazelerin Batman’dan köye getirilmesi sırasında yaklaşık 3 bin araç eşlik etti. Köy mezarlığında3 kardeş yanyana açılan mezarlarda toprağa verildi. Batman Barosu eski Başkanı avukat Sedat Özevin’in cenazesi bugün kaldırılacak.

Haberin Devamı