Gazete Vatan Logo

Piyango gibi geri çağırma

Suzuki, 2009-2010 model Grand Vitara’ları, hiçbir ek ödeme olmadan 2011 modelleriyle değiştirecek...

SUZUKI Türkiye, 2009-2010 model Grand Vitara’ları, hiçbir ek ödeme olmadan 2011 modelleriyle değiştirecek. Suzuki Türkiye 139 adet 2009 ve 2010 model 3 kapılı Grand Vitara modeli aracı, evrak eksikliğinden kaynaklanan bir sorun nedeniyle geri çağırarak, müşterilerine 2011 model yeni Grand Vitara verecek. Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, 2009 ve 2010 model 139 adet 3 kapılı Grand Vitara’nın ithalatı sırasında belgelerinde eksiklik olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Her aracın karayolları uygunluk belgesi olduğunu, bunun alınabilmesi için de Avrupa tip onalı ya da ulusal tip onayının bulunması gerektiğine işaret eden Savcı, 2009 yılında ithal ettikleri 139 araçta Avrupa tip onay numarasının aracın plakaya işlenmediğinin tespit edildiğini belirtti.

Konunun, geriye dönük olarak düzeltilemediğini anlatan Savcı, “Bunu düzeltmenin tek yolu araçların toplanıp müşterilere yenisinin verilmesi” dedi.

Borusan, Gemlik’te 5 yıllık hedef ilk yılda ulaştı

Borusan Lojistik Liman ve Uluslararası Taşımacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Say, Gemlik’teki limanlarının 9 ay önce hizmete girmesinin ardından ciddi bir talep aldıklarını, böylelikle 5 yılda ulaşmayı hedefledikleri rakamlara ilk yılda ulaştıklarını açıkladı. Yatırımlarının belirli hedefleri olduğunu vurgulayan Say, “Bu yılı, 200 bin TEU konteyner, genel kargo anlamında ise 2 milyon ton yük hareketliliği hedefliyorduk. Ama bugün geldiğimiz noktada yıl sonuna kadar konteyner taşımacılığımızdaki hedefin biraz üzerine çıkarken, açık yükte ise 2.8 milyon ton hareketlilik yakalayacağımız öngörülüyor. Yani yatırımı hayata geçirirken 5. yılda ulaşmayı hedeflediğimiz rakamları ilk yılda yakaladık, hatta geçtik bile” diye konuştu.

Kocabıyık’a 4’üncü fahri doktora Atatürk Üniversitesi’nden geldi

BORUSAN Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık’a, Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Senatosu tarafından “Yönetim ve Organizasyon” dalında “Fahri Doktor” unvanı verildi. Aynı zamanda Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan Asım Kocabıyık’a daha önce de İstanbul Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi tarafından fahri doktora diploması verilmişti.

Üniversitenin 2010-2011 Akademik Yılı Açılış Etkinliği kapsamında gerçekleştirilen törende konuşan Asım Kocabıyık, “Bilinmelidir ki cehalet toplumun her alanının ilerlemesi karşısındaki en büyük engeldir. Ben eğitime desteği hep milli bir görev olarak gördüm” diye konuştu.

Haberin Devamı