Gazete Vatan Logo

Pisuvar resti!

Cami tuvaletlerindeki pisuvarların Valilik emriyle sökülmesi kenti ikiye böldü

Ordu Valisi Ali Kaban’ın isteği üzerine, müftülük emriyle cami tuvaletlerindeki pisuvarlar, ’hijyen ve dinen’ uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırılmıştı. Uygulama kentte tartışma yaratırken, karara ilk tepki gösterenlerden biri de CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner oldu:

“Konuyu TBMM gündemine taşıyacağım. Bu esasında toplumu ilgilendiren bir olay. Dinimiz temizliği ön planda tutuyor. Çağdaş birşey bu. Dünyanın her tarafında bu pisuvarlar var. TBMM’nin her yerinde, tüm tuvaletlerde kullanılıyor. Çok enterasan bir olay. Böyle birşey olmaz. Herkes şimdi bizimle gırgır geçecek. Böyle gülünç bir olayı Ordu’nun yaşamasını istemem.

Ordu, Türkiye’nin herhangi bir yerinde tarikatların şeyine girmiş bir il değil. Her tarafımızda plajlar, milletin giyimi, kuşamı, gezmesi, gerçekten çağdaş bir şehir.

Pazartesi günü ’Ordu Valisi Ali Kaban ne yapmak istiyor’ diye İçişleri Bakanlığı’na soru önergesi vereceğim. Ordu Valisi gerçekten de aklı başında bir vali görüntüsü veriyordu.” Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun da, uygulamayı doğru bulmadıklarını, Ordu Valiliği veya İl Müftülüğü’nden kendilerine bu konuda yazı veya talimat gelmediğini söyledi. Başkan Torun, “Ordu Belediyesi’ne ait umumi tuvaletlerde böyle bir uygulama yapılmadı, yapılmayacak ta” dedi.

Haberin Devamı