Gazete Vatan Logo

Peso’ya göre yeni Başkan Clinton

Peso’ya göre yeni Başkan Clinton

Küresel piyasalar, 8 Kasım tarihinde yapılacak ABD Başkanlık seçimleri öncesinde galibi şimdiden belirledi. ABD’de iki başkan adayı Cumhuriyetçi Donald Trump ile Demokrat Hilary Clinton arasında Pazartesi gecesi TV’de canlı gerçekleştirilen tartışmayı 100 milyon kişi izlerken, piyasalar verdiği tepkiyle düellonun kazanını seçti. Piyasalar ilk münazarayı Clinton’un kazandığına karar verdi.

Trump piyasayı ürkütüyor

ABD vadeli endeksleri tartışma sonrası toparlanırken Meksika Pesosu, dolar karşısında son 5 yılın en hızlı yükselişini gösterdi. Peso, düello esnasında 1.5 saat içinde dolara karşı yaklaşık yüzde 2 değer kazandı ve parite 19.9162’yi gördü. Başkan adayı Trump’ın Meksika’yı hedef alan söylemleri ve sınırdan kaçak giriş-çıkışları engellemek için duvar yaptıracağına dair açıklamaları tedirginlik yaratıyordu.

Pesonun yanı sıra Trump ve Clinton arasındaki tartışma, Güney Kore Wonu, Avustralya Doları, Kanada Doları ve Güney Afrika Randı’nın değerlenmesini sağladı. CNN’in anketine katıların yüzde 62’si münazaranın galibinin Clinton olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Beste Naz Köksal, “ABD demokrasisinde önemli bir yere sahip olan düelloda ön plana çıkan Wall Street’in de sevdiği isim Clinton oldu. Piyasa Clinton’ı seviyor çünkü fikirleri radikal değil, hem seçmenlere hem de piyasalara güven veriyor. Bu nedenle Clinton isminin ön plana çıkması piyasaları da bozmayacak” dedi.