Gazete Vatan Logo

Perinçek ve Pamukoğlu arasında gerilim

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i "PKK'ya yardım etmek"le suçlayan Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'na yanıt geldi.

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu 1 Kasım 2014 tarihinde partisinin resmi internet sitesinde yayınlanan yazısında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında bazı iddialara yer verdi.

Pamukoğlu yazısında; “1998 yılında PKK’ya silah ve para yardımı yapmakla suçlanıp hakkında dava açılmadı mı? Aynı tarihte Terörle Mücadele Yasası çerçevesinde 14 ay hapis cezası alıp yatmadı mı?” ifadelerini kullandı.

Osman Pamukoğlu’nun bu iddialarına İşçi Partisi'nden yanıt geldi. “Bu açıklamalar gerçek dışıdır” denilen yanıtta, “Ergenekon davası savcılarından sonra Osman Pamukoğlu da, Ankara DGM kararıyla mahkûm edilmiş bir iftirayı on altı yıl sonra yeniden dillendirmiştir” denildi.

Pamukoğlu’nun iddialarına dair hukuki işlemin başlatılacağını da ifade eden İşçi Partisi açıklamasında, "Osman Pamukoğlu’na soruyoruz. Bütün belgeler ve bilgiler ortadayken neden bu iftiralara başvuruyorsunuz? En son Ergenekon Davası sürecinde de mahkeme salonlarında çürüttüğümüz “1998 Tertibi” ile ilgili düzmece iddiaları ısrarla gündeme getirerek neden Gladyo’ya alet oluyorsunuz? Hâlâ bu yalanlarınızın arkasında mısınız?” denildi.

Haberin Devamı