Gazete Vatan Logo

Penguen 1 milyon kavanoz kavrulmuş ıspanak satacak

Közlenmiş biberi cam kavanozda satarak ihracatta büyük başarı yakalayan Penguen Gıda, bu
kez kavrulmuş ıspanağa el attı. Şirket, yeni ürünü kavrulmuş ıspanaktan ilk yıl 1 milyon kavanoz satmayı hedefliyor

Gençoğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Penguen Gıda Sanayi’nin yeni ürünü ’kavrulmuş ıspanak konservesi’ piyasaya sunuldu. Penguen Gıda olarak 2008’de 3 yeni ürünü piyasaya süreceklerini belirten Gençoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Gençoğlu, bu yeniliklerden birinin kavrulmuş ıspanak kavanozu olduğunu söyledi. Gençoğlu, Penguen olarak ev kadınlarının hazırladıkları yiyeceklerdeki kalite ve hijyene sahip hazır ürünlerle ilgili çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Anneler zamandan kazanacak

Bu kapsamda, dünyada ilk ve tek olarak hazır kavrulmuş ıspanağı kavanozda tüketicilerin hizmetine sunduklarını ifade eden Gençoğlu, şunları kaydetti:

“Ispanak, en çok sevilen ancak hazırlanması zaman alan gıdaların başında geliyor. Yıkamak, ayıklamak, hijyenik ortamlarda muhafaza etmek çalışan hanımlar için oldukça zaman alıcı. Onlar için ev lezzetini aratmayacak yeni ürünümüzü piyasaya sunuyoruz. İster yemeklerin yanında ister böreklerin içinde, isterlerse ıspanaklı yumurta şeklinde kullanabilirler. İlk yıl 1 milyon kavanoz satışını planlıyoruz. Daha sonra da Avrupa’ya ihraç edeceğiz. Közlenmiş biberde olduğu gibi bunda da çok ciddi şekilde ihracat potansiyeli yakalayacağımıza inanıyoruz.”
Gençoğlu, kavrulmuş ıspanak konservesini, kalitesinin dışarıdan da görülebilmesi için cam kavanozda tüketime sunduklarına değinerek, yeni ürünlerinin yemek veya garnitür olarak tüketilebileceğini de vurguladı.

Cironun yarısı ihracattan

GENÇOĞLU Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Gençoğlu, Penguen Gıda’nın geçen yıl 66.5 milyon YTL olan cirosunu bu yıl yeni ürünlerle yüzde 20 oranında artırarak 78 milyon YTL’ye yükselteceğini söyledi. Gençoğlu, cironun yarısının ihracattan geleceğini, en büyük pazarın ise Almanya olduğunu kaydetti.
Turhan Gençoğlu, 2008’deki yüzde 20’lik büyüme hedefini önümüzdeki yıllarda da en az bu oranda korumayı planladıklarını sözlerine ekledi.

2009’da mevye suyu işine girecek

Penguen Gıda, önümüzdeki dönemde yeni iş kollarına girmeye hazırlanıyor. Dünyada küresel gıda markası olmayı hedeflediklerini söyleyen Turhan Gençoğlu, “2009 yılı sonuna doğru ilk kez meyve suyu işine gireceğiz. Çalışmalarımız sürüyor. Dünyadaki meyve suyu karışımlarını inceliyoruz” diye konuştu. Gençoğlu, şöyle devam etti: “10 yıldır Türkiye pazarındayız, 10 kat büyüdük kurulduğumuzdan bu yana. Kendi sektörümüzün en büyük 3 ihracatçısından biriyiz. Reçelde pazar lideri, konserve ürünlerde ilk dörtteyiz. Bu yıl Tüketici Raporu Dergisi, bizi “yılın gıda markası” olarak seçti.”

Haberin Devamı