Gazete Vatan Logo

Pegasus otobüs fiyatına uçurdu

Esas Holding şirketi Pegasus Havayolları, ilk seferine 'baba ocağı' Adana ile start verdi. Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, 6.1 yaş ortalaması ile Türkiye'nin en genç filosu olduklarını belirterek, 55 YTL'den başlayan fiyatları kamuoyunun ilk kez duyduğunu söyledi

Esas Holding iştiraklerinden olan ve Pegasus Havayolları, ilk seferine 'baba ocağı' Adana ile start verdi. Dün Sabiha Gökçen'den iç hat tarifeli seferlerine başlayan Pegasus Havayolları, istanbul'dan Ankara, Antalya, Trabzon, Adana ve Van'a uçacak. Biletler, Ankara, Antalya ve Trabzon'a 55 YTL'den, Adana ve Van'a ise 65 YTL'den başlayan fiyatlarla satılacak.

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, uçuş merkezi olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'nı seçtiklerini ve bunun kendilerini farklılaştıran ana faktör olduğunu belirterek, "6.1 yıllık yaş ortalamasıyla Türkiye'nin en genç havayolu şirketiyiz. 55 YTL'den başlayan fiyatları kamuoyu ilk kez bizden duydu" dedi.

Sakıp Ağa gibi konuştu 'Önce güvenlik' dedi
Türk sivil havacılığının bankacılık sektörü kadar regüle bir sistem olduğunu belirten Ali Sabancı, "6 Ekim'de (havacılıkta) 'Biz de varız' diyerek parmak kaldırdık. Artık hiç bitmeyecek bir canlı yayına başladı" dedi. Sektörün büyüyeceğine ve kendilerine olan güvenlerinin tam olduğunu belirten Sabancı, Pegasus'un sektöre bir dinamizm kazandıracağına inandığını söyledi.

Konuşmasında amcası rahmetli Sakıp Sabancı'yı anımsatan Ali Sabancı, "6 Ekim de havacılığın kurallarına uymaya, onları desteklemeye parmak kaldırdık Güvenlik, güvenlik, güvenlik... Bizim en önemli konumuz. Verimlilik dördüncü, para kazanmak ise beşinci sırada" dedi. Sakıp Sabancı'nın vefatından kısa bir süre önce biraraya geldiklerini belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da "Sakıp Sabancı ölmeden önce kendisine havacılık sektörüne girmek istediğinin ancak başaramadığını söylemişti. Ali Sabancı, Sakıp Sabancı'nın bu isteğim yerine getirdiği için ona teşekkür ediyorum" dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, sadece eğitime katkı ve özel işlem vergisinin kaldırılmasıyla havayolunu kullanan yolcu sayısının 9.5 milyon kişi arttığını söyledi. Bu insanlarının yarıya yakınının ilk kez uçağa binenler olduğunu ve her gelir grubundan insanın uçakla seyahat etme imkanı yakaladığım kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

'Havacılık projesiyle sektörde büyük bir büyüme yaşandı. Sektöre 550 trilyon lira ciro artışı sağlandı. Buradan ilave 180 trilyon lira KDV ve Kurumlar Vergisi geldi. Miktarı 180 trilyon lira."

2 yıl önce toplam yolcu sayısının 32 milyon olduğunu haürlatan Yıldırım, "Bu yıl 55 milyona gidiyoruz. Bu, bizim ülkemizin potansiyeli için çok düşük" diye konuştu.

Haberin Devamı